Fas'ta Gazze'ye destek gösterisi

Fas'ın başkenti Rabat'ta İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne destek gösterisi düzenlendi.

Haberler 19.10.2023 - 23:58 Son Güncelleme : 20.10.2023 - 00:34

Rabattaki Birleşmiş Milletler binası önünde bir araya gelen onlarca kişi, İsrailin Gazzeye ve özellikle de yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

İsrailin Filistinlileri Gazze Şeridinden tehcir etme planını da protesto eden Faslılar, Fas ve Filistin halkı bir millettir, Halk Filistinin özgürlüğünü istiyor ve Ey şehitler rahat uyuyun, mücadeleyi biz sürdüreceğiz şeklinde sloganlar attı.

İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridine ve Filistin halkına destek içerikli pankartlar taşıyan göstericiler, İsrailin El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıyı kınadı.

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASI

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 306sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 1524ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeriada da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 77 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrailin saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekimde İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

İsrailin Gazzedeki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekimde düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Ana Sayfaya Git