FBI başarısızlığı kabul etti!

ABD'de liseye düzenlenen saldırı hakkında açıklama yapan FBI, saldırgan hakkındaki istihbaratı soruşturmakta başarısız olduğunu açıkladı. Diğer yandan Trump, saldırının kurbanlarıyla bir araya geldi.

Haberler 18.02.2018 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDde Federal Soruturma Bürosu (FBI), 14 ubatta Floridada bir lisede düzenlenen saldrnn faili hakkndaki istihbarat soruturmakta baarsz olduunu açklad.

FBIdan yaplan açklamada, failin öldürme arzusu, silah satn ald ve bir saldr planlyor olabilecei yönünde geçen ay gelen istihbaratn ajanlarca soruturulmad belirtildi.

Açklamada, bu istihbaratn FBIn Miami ubesiyle paylalm olmas gerektii, ancak bunun da yaplmad kabul edildi.

Florida Valisi Rick Scott, açklamann ardndan FBI Bakanna istifa çarsnda bulunurken, Basavc Jeff Sessions, FBIn hatasnn trajik sonuçlar dourduunu söyledi ve Adalet Bakanlnn süreci deerlendirmeye almas talimat verdi.

FBIA BAARISIZ

Bu arada ABD Bakan Donald Trump saldrnn Floridada bir hastanede tedavi gören kurbanlaryla bir araya geldi.

Trump, Broward Health North hastanesini ziyareti srasnda saldrdan sonra derhal göreve koyulan doktor, hemire ve ilk yardm çalanlarn tebrik ederek, baz kurbanlarn 20 dakika içinde hastaneye ulatrldn vurgulad.

ABDnin Florida eyaletine bal Broward kentinde 19 yandaki Nikolaus Cruzun Stoneman Douglas lisesine düzenledii silahl saldrda 17 kii ölmütü.

Amerikan basnnda yer alan haberlerde Cruzun, Florida Cumhuriyeti adl beyaz rkç bir gruba üye olduu ve Müslümanlarla siyahilerden nefret ettii belirtilmiti.

Sosyal medyadaki paylamlarnda profesyonel bir silahl okul saldrgan olma arzusunu dile getirdii ortaya çkan Cruzun, daha önce iki kez saldr düzenleyecei eklinde tehdit mesajlar paylat bildirilmiti.

Saldrgann AR-15 tarz yar otomatik silah kulland ve silah yasal olarak temin ettii de kaydedilmiti.

Ana Sayfaya Git