Federasyon seçimleri!

Suriye’de federasyon kurmayı hedefleyen Kürtler, Öcalan'ın posterleri altında oy kullandı.

Haberler 24.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyinde federasyon kurmay amaçlayan Kürtlerin kontrol ettii bölgelerde, yerel yöneticilerin seçimi için Cuma günü sanda gidildi. 3 bin 732 mahalle, nahiye ya da köyün temsilcisi seçilecek.

Üç aamal seçim plannn son aamasnda Ocak aynda ortak parlamento seçilmesi planlanyor. Kamldaki seçim noktasnda Abdullah Öcalann resminin asl olduu görüldü.

Boykot edenler de var

DW Türkçenin haberine göre,PKKnn Suriye kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD) öncülüündeki koalisyonun giriimiyle gerçekleen seçimler, baz muhalefet partilerince boykot edildi. Bu partilerin banda federasyon fikrine kar çkan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) geliyor.

ABD merkezli düünce kuruluu Washington Enstitüsünden Suriye uzman Fabrice Balanche, Bu seçimler bir demokrasi simülasyonu olacak. çünkü çok partili bir sistem ya da özgürlük yok yorumunda bulundu.

Müslim: Talebimiz federalizm

PYDnin lideri Salih Müslim, komu ülke Irakta referandum yapan Kürtlerin aksine bamszlk hedeflemediklerini söyledi. Müslim, Biz Suriyenin bir parçasyz... Suriyedeki talebimiz ayrlk deil, talebimiz federalizm diye konutu. am rejiminin geçen ay aka gibi diye niteledii seçimlere Ankara da tepkili. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyenin Suriyede bir Kürt devleti kurulmasna asla izin vermeyeceini söylemiti.

Ana Sayfaya Git