Fetih ve Hamas'ın görüşmelerinden "ulusal diyalog" kararı çıktı

Fetih Hareketi ve Hamas heyetinin Türkiye'de gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda taraflar, Filistinli grupların katılımıyla kapsamlı bir ulusal diyalog için sunulacak bir "vizyon" üzerinde anlaşmaya vardı.

Haberler 25.09.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbuldaki Filistin Konsolosluunda yaplan görümelerin tamamlanmasndan sonra yaplan ortak açklamada, vizyon hakknda ayrnt paylalmazken, kararn geçen günlerde Beyrut ve Ramallahta düzenlenen genel sekreterler konferansnn sonuçlarna dayand belirtildi.

Açklamada, Filistin güçleri ve gruplarnn katlmyla düzenlenecek kapsaml ulusal diyalog görümelerine sunulmak üzere iki heyet arasnda mutabk kalnan bir vizyon gelitirildii kaydedildi.

Ulusal mutabakatn nihai ve resmi bildirisinin, Filistinli gruplarn genel sekreterlerinin Devlet Bakan Mahmud Abbasn himayesinde en geç 1 Ekimde yapaca toplantda açklanaca hatrlatlan açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, hükümete ve halkna ev sahiplikleri için teekkür edildi.

Toplantlarda, Fetih heyetine FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Cibril er-Racub, Hamas heyetine ise Hamas Siyasi Büro Bakan Yardmcs Salih el-Aruri liderlik etti.

Filistindeki bölünmülüün en önemli iki taraf olan Fetih ile Hamas hareketleri arasnda sal gününden bu yana stanbulda bir dizi görüme gerçekletirildi.

Heyetler arasndaki görümelerde taraflarn uzlama durumu ve genel seçimlerin düzenlenmesine ilikin konular ele alnd.

Filistin Ulusal Kurtulu Hareketi Fetihin Merkez Komite Üyesi Hüseyin e-eyh, Fetih ile Hamas hareketleri arasnda stanbuldaki görümelerin olumlu ve verimli olduunu belirtmiti.

Filistin anayasasna göre, her 4 ylda bir genel seçimlerin yaplmas gerekiyor ancak srail igali ve ablukas altndaki ülkede 2006dan bu yana genel seçime gidilemiyor.

Ana Sayfaya Git