"Filistin devleti kurulmadıkça, bölgede barışın olması mümkün değil"

"Bölgede durumlar ne kadar kötüleşirse kötüleşsin Filistin davası birincil meselemiz olarak kalmaya devam edecektir. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadıkça ve Golan Tepeleri Suriye'nin egemenliğine girmediği sürece bölgede barışın hakim olması mümkün değil"

Haberler 01.04.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Moritanya Cumhurbakan Muhammed Veled Abdulaziz, bakenti Kudüs olan bamsz Filistin devleti kurulmadkça ve Golan Tepeleri Suriyenin egemenliine girmedikçe bölgeye barn gelmeyeceini söyledi.

Tunusun ev sahipliinde balayan 30. Arap Birlii Liderler Zirvesinde konuan Abdulaziz, baz Arap ülkelerinde yaanan bölünmülük halinin, Arap dünyasn, bata Filistin meselesi olmak üzere asli meselelerinden uzaklatracan ifade etti.

Abdulaziz, Bölgede durumlar ne kadar kötüleirse kötülesin Filistin davas birincil meselemiz olarak kalmaya devam edecektir. Bakenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadkça ve Golan Tepeleri Suriyenin egemenliine girmedii sürece bölgede barn hakim olmas mümkün deil. dedi.

Terörle mücadele konusunda sahada elde edilen baarlara ramen baz Arap ülkelerinde yaanan çatmalarn hala devam ettiini ve bunlarn, halkn yerinden edilmesi, can kayplar yaanmas ve toplumsal dokunun bozulmas gibi sonuçlar olduunu kaydeden Abdulaziz, Suriye ve Libya gibi Arap ülkelerinde yaanan krizlere çözüm bulunmas çars yapt.

Ana Sayfaya Git