Filistin hükümetinden kısmi sokağa çıkma yasağı

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında gece sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere, bir dizi önlem paketi açıkladı.

Haberler 23.03.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Itiyye, igal altndaki Bat eriann Ramallah kentinde düzenledii basn toplantsnda, Doktor, eczac ve frn sahipleri haricindeki herkese bu akam saat 22.00den itibaren sokaa çkma yasa uygulanacaktr. dedi.

Söz konusu sokaa çkma yasann 14 gün boyunca süreceine vurgu yapan Itiyye, acil durumlar hariç igal altndaki Bat eriada bulunan kentler arasnda da ulamn durdurulacan belirtti.

Itiyye, yurt dndan Filistine dönen herkesin 14 günlük karantinaya alnacana da iaret ederek, Yahudi yerleim birimlerinde çalan Filistinli içilerin de i yerlerine gitmeyeceklerini kaydetti.

srailin cezaevlerindeki Filistinli tutuklularn salk durumlarndan sorumlu olduunu anlatan Itiyye, Tel Aviv yönetimine tutuklular derhal serbest brakma çars yapt.

Itiyye, bu akam itibaryla Filistin güvenlik güçlerinin de ehir giri ve çklarna konulanacan, bankalarn da kontrollü açk olacan söyledi.

Filistin Salk Bakanl verilerine göre, u ana kadar biri kii Gazze eridinde olmak üzere 59 Filistinlinin Kovid-19e yakaland, bunlardan 17sinin iyiletii belirtilmiti.

- Filistindeki Kovid-19 önlemleri

Filistin Salk Bakanlndan 5 Martta yaplan açklamada, Beytullahimdeki bir otelin çalanlarnda Kovid-19 tespit edilmesi üzerine Bat eriann tamamnda olaanüstü hal ilan edildii duyurulmutu. Virüsün Yunanistandan gelen bir gruptan bulat belirtilirken, Yunan gruptaki baz kiilerde ülkelerine döndükten sonra Kovid-19 tespit edildii açklanmt.

Bakanlk ayrca, Beytullahim ve Eriha kentlerinde tüm eitim kurumlar ile cami ve kiliselerin 14 gün süreyle kapatldn açklam, Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas da daha sonra yaymlad bir kararnameyle Kovid-19la mücadele kapsamnda ilan edilen 14 günlük olaanüstü halin 1 aya çkarlmas talimat vermiti.

srail makamlar da Kovid-19un tespit edilmesi üzerine Filistin yönetimi ile koordineli ekilde Beytullahim kentini tüm giri ve çklara kapatmt.

Filistin yönetimi, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamnda Ürdün ile kara snrn da kapatmt.

Filistin Babakan Itiyye ise 18 Mart çaramba akam Kovid-19 salgnnn ilk görüldüü Bat eriann Beytullahim kentinde sokaa çkma yasa ilan etmiti.

Ana Sayfaya Git