Filistin: İsrail'in taş atanları hedef alma kararı, yaşam hakkının ihlalidir

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in askerlerine taş ve molotofkokteyli atan Filistinlilere karşı ateş etmesine izin vermesini, "yaşam hakkının ihlali" olarak nitelendirdi.

Haberler 21.12.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramallah

srail Kamu Yayn Kuruluunda (KAN) yer alan habere göre, srail ordusu geçen hafta igal altndaki Bat eriada bulunan askerlerine bir talimat gönderdi.

Haberde söz konusu talimatla srail askerlerine, ta ve molotofkokteyli atan Filistinlilere kar ate etme izni verildii aktarld.

Filistin Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, srailin, askerlerine verdii talimat ciddi endieyle takip ediyoruz. ifadesi kullanld.

Bu admn, srail askerlerine kaprisleri, ruh halleri ve mizacna göre Filistinlilere kar daha fazla yargsz infaz gerçekletirmek için yeil k yaklmas olarak görüldüü belirtilen açklamada u ifadelere yer verildi:

Karar, uluslararas hukuku, uluslararas insancl hukuku ve insan haklar ilkelerini yok sayarak Filistinlilerin yaam hakkn ihlal ediyor. Karar ayrca, Filistinlilerin, yerleim yerleri ve Yahudi yerleimcilere kar koyma isteklerini krmay hedefleyerek, kalplerine korku ve terör ekiyor.

Bu rkç karardan tamamen ve dorudan srail hükümetinin sorumlu olduuna dikkati çeken Filistin Dileri Bakanl, bata Uluslararas Ceza Mahkemesi olmak üzere uluslararas organlar, kurumlar, örgütler ve yetkili mahkemeler nezdinde konunun takipçisi olacaklarn bildirdi.

Filistinli yetkililere göre, gal altndaki Bat eriann farkl bölgelerinde yaayan Filistinliler, Yahudi yerleimciler ve srail ordusu tarafndan bask ve topraklarndan sürülmek amacyla defalarca saldrlara maruz kalyor.

Baz Filistinli gençler de srail güçlerinin ve yerleimcilerin saldrlarna ta veya molotofkokteyli atarak karlk veriyor.

srail güçleri ta veya molotofkokteyli atan Filistinlileri genellikle gaz bombas, plastik ve gerçek mermi ile hedef alyor. Bu durum, uzun yllar süren çatmalar srasnda binlerce Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasna neden oldu.

Ana Sayfaya Git