Filistin Yönetimi’nden İsrail’e 'Kudüs gerginliği' uyarısı

Filistin Yönetimi, İsrail polisi korumasındaki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi ile Harem-i Şerif ve işgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşanan gerginlik nedeniyle Tel Aviv yönetimine uyarıda bulundu.

Haberler 19.07.2021 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin resmi haber ajansna göre, Filistin Yönetiminden yaplan yazl açklamada, srail polisi korumasndaki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksaya baskn düzenlemesi ve gerçekletirdikleri ihlallerin knand belirtildi.

Bu basknlarn güven ve istikrar tehdit ettiine, Filistinlilerin dini duygularn tahrik ettiine dikkat çekilen açklamada, srail yönetiminin söz konusu gerginlikten sorumlu olduu vurguland.

Açklamada ayrca, srailin bu provokasyonunun, ABD yönetiminin Kudüsteki tarihi statükonun korunmas yönünde yapt çarya bir meydan okuma anlamna geldii ifade edildi.

Mescid-i Aksada yaananlar

Sabah saatlerinden itibaren 1210 fanatik Yahudi, srail polisi korumasnda, sözde Süleyman Mabedinin yklnn yl dönümü olarak kabul ettikleri ve Tia BeAv adn verdikleri matem günü dolaysyla Mescid-i Aksaya baskn düzenledi.

Fanatik Yahudilerin basknlarna kar tepki gösteren Filistinliler ile srail polisi arasnda Harem-i erifte olaylar yaand. Plastik mermi ile göz yaartc gaz kullanan srail polisi, çok sayda Filistinliyi gözaltna ald.

Mescid-i Aksann içinde bulunduu Eski ehir bölgesinin tüm kaplarna bariyerler kuran srail polisi, ayrca Harem-i erife 40 ya alt Filistinlilerin giriine de izin vermiyor.

Öleden sonra da fanatik Yahudilerin basknlarn sürdürmesi beklenen Mescid-i Aksa ve çevresinde gerginlik devam ediyor.

Ana Sayfaya Git