Filistin'e yardıma ABD engeli

ABD yönetimi, Filistin'e yapılması planlanan 200 milyon dolarlık yardımın, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla başka yerlere kaydırılacağını açıkladı.

Haberler 25.08.2018 - 15:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Dileri Bakanl, üst düzey bir bakanlk yetkilisine atfen konuyla ilgili yazl açklama yapt.

Açklamada, Filistin Yönetimine verilecei ve Bat eria ile Gazzede kullanlaca belirtilen 200 milyon dolar akn kaynan yeniden gözden geçirildii ifade edildi.

ABD ile Filistin arasndaki Orta Dou Bar eksenli gerginlik artarken yaplan söz konusu açklamaya, öyle devam edildi:

Bu deerlendirmenin sonucunda, Bat eria ve Gazzede kullanlmas planlanan 200 milyon dolar akn ekonomik fon Bakann da talimatyla baka yerlere kaydrlacak. Bu fonlar yüksek öncelikli baka projelere yönlendirilecek.

Ayn açklamada, uluslararas toplumun Gazzeye yardm yaparken karlat zorluklarn göz önünde tutulduu belirtildi ve kentteki Hamas kontrolünün ehirde yaayanlarn hayatlarn riske att iddia edildi.

Trump yönetiminin Kudüsü srailin bakenti olarak tanyan tek tarafl kararnn ardndan iyice gerilen ABD-Filistin ilikilerinin bu kararla daha da negatif bir seyir izleyecei belirtiliyor.

Kudüs kararnn ardndan Trump yönetiminin Orta Dou Bar sürecindeki arabulucu rolünü tamamen yitirdii deerlendirmesi yaplrken, ABD Bakan Yardmcs Mike Pence, kararn ardndan iki kez gittii bölgede hiçbir Filistinli yöneticiyle görüememiti.

Ana Sayfaya Git