Filistin'in başarılı olması gerekiyor!

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki: "Filistin meselesi her şeyin kilit meselesidir. Bu meselenin adil bir şekilde çözülmesi dünyaya adaletin tesisi edilmesi adına da önemli bir sınamadır. Ya biz başaracağız ve tüm dünya başaracak ya da biz başarısız olacağız bu dünya ve bu evren başarısız olacak"

Haberler 04.03.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Dileri Bakan Riyad El- Maliki, Filistinin özgürletirilmesinin dünyann zulümden özgürlemesi anlamna geleceini belirterek, Filistin meselesi her eyin kilit meselesidir. Bu meselenin adil bir ekilde çözülmesi dünyaya adaletin tesisi edilmesi adna da önemli bir snamadr. Ya biz baaracaz ve tüm dünya baaracak ya da biz baarsz olacaz bu dünya ve bu evren baarsz olacak. dedi.

Avrupa Ülkelerinde Görevli Büyükelçileri stiare Toplantsnda konuan Filistin Dileri Bakan Riyad El-Maliki, istiare toplantsnn mazlumlarn, gurbetçilerin vatan olan stanbulda düzenlemi olmasndan dolay duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Filistin baarsz olursa dünya baarsz olur

Türkiyede gerçekleen toplantnn Filistin davasna açk ve kardeçe bir destek olduunu vurgulayan Maliki, Bu toplantnn Türkiyede düzenlenmi olmas alk olduumuz bir erdemdir. Ayrca hakl davamza verilen adil, güçlü ve siyasi desteinin açk bir göstergesidir. Bizler kendi salam ilkelerimize bal olarak kardelerimizle de dayanma içerisinde en iyisini yapmak için çabalarmz sürdürmekteyiz. diye konutu.

Büyük meydan okumalarla kar karya olduklarn, bu meydan okumalarn ileriki süreçlerde de devam edeceine dikkati çeken Maliki, öyle konutu:

Ancak bizler bu meydan okumalara kar kazanmlarmz, haklarmz, bamszlmz, egemenliimizi ve geleceimizi korumak için mücadeleye devam edeceiz. Bugün, kürsel sistemin ciddi anlamda sorguland ve güven bunalm içinde olduu bu durumu bizler sorgulamak ve buna kar mücadelemizi sürdürmek zorundayz. Maalesef sadece kendine deil bir veba gibi herkese zarar veren ve havay da kirleten bir durumun da söz konusu olduunu söylememiz gerekir. Dolaysyla çok çalma zorunluluu ortaya çkmaktadr.

Birlemi Milletlerin (BM) ortaya koymu olduu sözlerin, anlamalarn, insani deerlerin ve ilkesel deerlerin korunmas ve yaatlabilmesi için mücadele etmek ve bu öldürücü vebaya kar durmamz gerekiyor. u an sadece ykma kar insanlk onurunun ykmna kar bütün insanln hayata geçirmesi gereken eylem ve ortaya çkarmas gereken bir devrim zorunluluu ortaya çkmaktr. ABD ve Trump yönetimi, kazanmlarmz, haklarmz korumak ve savunmak dnda hiçbir seçenek brakmtr. Dünyann daha adil daha insafl olabilmesi için bamsz ve bakenti Kudüs olan bir Filistin devletini için mücadelemizi zorunlu klmtr. Bizler bugün itibaryla Filistin halk olarak bir beka tehlikesi ile kar karyayz. Bize kar yürütülen kampanyalara, zayflatma çabalarnda kar direnç göstermek için mücadelemizi sürdürmeliyiz.

Biz baaracaz ve tüm dünya baaracak

Maliki, karde bölge ülkelerine Filistin davasndan koparlmas ve bamsz Filistin devleti talebinden vazgeçilmesi için basklarn devam ettiini söyledi.

Tüm basklara ramen hakl davalarndan vazgeçmeyeceklerini ve bamsz Filistin devletinin kurulmas için mücadelelerine devam edeceklerini belirten Maliki, Filistinin özgürletirilmesi dünyann zulümden özgürletirilmesi anlamna gelmektedir. Filistin meselesi aslnda her eyin kilit meselesidir. Bu meselenin adil bir ekilde çözülmesi dünyaya adaletin tesisi edilmesi adna da önemli bir snamadr. Ya biz baaracaz ve tüm dünya baaracak ya da biz baarsz olursak bu dünya ve bu evren baarsz olacak. Burada bir halkn kendi onuruyla özgür ve bamsz yaamasnn bir imtihan olduunu söyleyebiliriz. ifadelerini kulland.

Türkiye, Filistin diplomasisinin en büyük destekçisidir

Filistinin Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa ise uluslararas alanda Filistin sorununu dillendiren ve buna engel olmak isteyen devletlerin bulunduuna dikkati çekerek, Türkiyenin her zaman yanlarnda olduunu belirti.

Mustafa, Türkiyenin desteinin Filistin halk tarafndan hiçbir zaman unutulmayacan dile getirerek, Peygamber Efendimiz, nsanlara ükretmeyen Allaha da ükretmez. demitir. Biz burada Türkiye Cumhuriyetinden her zaman gördüümüz yardmlar için minnettarlmz tekrar iletmek istiyorum. diye konutu.

Filistin Dileri Bakan Riad el-Malikinin Filistinin güçlü bir diplomasiye sahip olmas için tüm alanlarda mücadele ettiini kaydeden Mustafa konumasna öyle devam etti:

Türkiye, Filistin diplomasisinin en büyük destekçisidir. Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Dileri Bakan Mevlüt çavuolu sorunlarmzn tüm dünyada duyulmas için önderlik yapt ve buna devam ediyor. çabalarmzn baarya ulamasnda kendilerinin çok büyük katklar oldu. Türkiyeye ve halkna tüm destekleri ve yardmlar için teekkür ediyorum.

Büyükelçi Mustafa, aralkta hayatn kaybeden eski Filistin stanbul Bakonsolosu Abdulkerim el-Hatipinin iki ülke arasndaki ilikilerde ve Filistin sorununun dünyada duyulmasndaki önemine deinerek, el-Hatipe Allahtan rahmet diledi

stiare toplants sonrasnda Filistin Devlet Bakan Mahmut Abbas tarafndan geçen yl vefat eden Filistin stanbul Bakonsolosu Abdalkarim Al-khatibin ailesine Filistin Devlet Bakanl Nian Madalyas takdim edildi. Al-khatibin ei Kemer Al-Khatip, takdim için bakanlara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git