Filistinli Müslümanlar Mescid-i Aksa'da Mevlit Kandili'ni kutladı

Filistinli Müslümanlar, Mevlit Kandili vesilesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid'i Aksa'da Hazreti Muhammed'in doğum gününü kutladı.

Haberler 27.09.2023 - 16:08 Son Güncelleme : 27.09.2023 - 16:22

Ay takvimine göre Rebiul Evvel ayının 12sine denk gelen Hz. Muhammedin doğum gününü kutlamak için düzenlenen etkinliğe Filistinliler yoğun ilgi gösterdi.

Filistinli aileler Kudüste İslami Vakıflar Dairesinin organize ettiği kandil programına katıldı. Mescid-i Aksanın avlusunda çocuklarla birlikte kandil etkinlikleri düzenlendi.

Namaz kılan, ibadet eden ve çeşitli ilahiler söyleyen Filistinliler, daha sonra Aksanın avlusunda hurma ve tatlı gibi ikramlıklar dağıttı. Filistinli çocukların oyun oynadığı Harem-i Şerifin avlusu renkli görüntülere sahne oldu.

Camide düzenlenen etkinliğe katılan Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, yaptığı konuşmada, Filistinlilerin kandil kutlamaları nedeniyle İsrail kontrol noktalarını aşarak Aksaya gelmelerinden övgüyle söz etti.

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüsün Eski Şehir bölgesi ile Mescid-i Aksa çevresine konuşlanmasına işaret eden Hüseyin, Bugün bu günahkar ve kin dolu güçler, sizin bu temiz mekana ulaşmanıza engel olmak için Kudüs ve Mescid-i Aksanın kapılarında duruyorlar ancak siz tüm bu keyfi uygulamalara rağmen Mescid-i Aksaya gelerek namaz kıldınız, Hazreti Muhammedin doğum gününü ihya ettiniz. dedi.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani de Filistinlilerin, bu temiz ve pak mekanda Mevlit Kandilini kutlamak için tüm engelleri aştıklarını kaydetti.

GAZZEDE MEVLİT KANDİLİ OKULLARDA KUTLANDI

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridinde de Mevlit Kandili dolayısıyla okullarda programlar düzenlendi.

Gazzenin çeşitli okullarında organize edilen programlarla Mevlit Kandili kutlandı. Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler, çeşitli etkinliklerin yer aldığı programlar sonunda çocuklara hediyeler verildi.

Bazı okulların organizatörlüğünde sokakta su ve meyve suyu ikram edilirken, camilerde de tatlı dağıtıldı.

Ana Sayfaya Git