Filistinliler, İsrail’in ilhak planını protesto etti

Filistinliler, İsrail’in Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planı ile yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti.

Haberler 07.08.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

gal altndaki Bat eriann Ürdün Vadisi bölgesinin kuzeyinde toplanan onlarca Filistinli, srailin igal, ilhak ve Yahudi yerleim birimi ina faaliyetlerini protesto eden sloganlar att.

Filistinliler, Yahudi yerleimcilerin el koyduu topraklara yakn noktada düzenledikleri gösteride Filistin bayraklar ile sraili protesto eden ifadelerin yer ald pankartlar tad.

Gösteriye katlan Fetih Hareketinin Tubas kenti sorumlusu sa Savafta, AA muhabirine yapt açklamada, srail askerlerinin, Filistinlilerin Yahudi yerleimcilerin el koyduu topraklarn yaknnda düzenlenen gösteriye katlmasna engel olduunu belirtti.

Savafta, bu gösterinin srailin ilhak ve Yahudi yerleim birimi ina faaliyetlerine kar düzenlenecek olan gösteriler dizisinin bir parças olduunu kaydetti.

srail Babakan Binyamin Netanyahu, 3 Austosta yapt açklamada, hükümetinin igal altndaki Bat eriann baz ksmlarn ilhak etme plannn uygulanabilirliinin hala mümkün olduunu söylemiti.

- srailin Bat eriadaki bölgeleri ilhak plan

ABD Bakan Donald Trumpn, Netanyahu ile 28 Ocakta Beyaz Sarayda açklad sözde Orta Dou Bar Plannda, Bat eriadaki yasa d Yahudi yerleim yerlerinin srailin topra olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistine ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alyordu.

ABD ve srailli yetkililerden oluan ortak komisyon, sözde bar plannn ardndan söz konusu bölgelerin ilhak için Bat eriada haritalandrma sürecine balamt.

srailde Netanyahuya yaknlyla bilinen Bölgesel birlii Bakan Ofir Akunis, 1 Temmuzda srail radyosuna yapt açklamada, igal altndaki Bat eriada yer alan baz bölgeleri temmuz ay bandan itibaren ilhak etme plannn ertelendiini belirtmiti.

Plana son halinin verilmesi için srailli ve ABDli yetkililerin görümelere devam ettiini kaydeden Akunis, plann temmuz sonunda hayata geçirilmesini beklediini söylemiti.

Ana Sayfaya Git