Filistinliler İsrail'in 'vergi' yasasını protesto etti

FKÖ'ye bağlı Filistinli Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaka: "İsrail’in Filistinli tutuklu ve şehit ailelerine ayrılan ödeneğe dokunmasını reddediyoruz" "İsrail, Filistinlilerin işgale direniş ve mücadele hakkının meşruiyetini mahkum ediyor. Eğer ki işgal devleti bu yasayı yürürlüğe koyarsa toplumsal patlamaya neden olur ve hiçbir yerde istikrar olmaz ne cezaevlerinde ne de dışında"

Haberler 18.07.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail parlamentosunun, Filistinliler adna toplanan vergilerden Filistinli tutuklu ve ehit ailelerine ayrlan ödenein kesilmesini öngören yasa tasarsn onaylamas Ramallahta protesto edildi.

Filistinli farkl gruplardan yaplan ortak çar üzerine, yüzlerce kii igal altndaki Bat eriada yer alan Ramallah kentindeki Yasir Arafat Meydannda topland. Göstericiler, srail parlamentosunun, Filistinliler adna toplanan vergilerden Filistinli tutuklu ve ehit ailelerine ayrlan ödenein kesilmesini öngören yasa tasarsn onaylamasn protesto etti.

Filistin bayraklar ile srail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularn posterlerini tayan protestocular, srail ve srailin igal politikalarna destek veren ABD aleyhinde sloganlar att.

Filistin Kurtulu Örgütüne (FKÖ) bal Filistinli Esirler Heyeti Bakan sa Karaka, gösteri srasnda AA muhabirine yapt açklamada, srailin Filistinli tutuklu ve ehit ailelerine ayrlan ödenee dokunmasn reddediyoruz. dedi.

Uluslararas topluma srailin uygulamalarna kar büründüü sessizlikten çkma çars yapan Karaka, srail, Filistinlilerin igale direni ve mücadele hakknn meruiyetini mahkum ediyor. Eer ki igal devleti bu yasay yürürlüe koyarsa toplumsal patlamaya neden olur ve hiçbir yerde istikrar olmaz ne cezaevlerinde ne de dnda. ifadelerini kulland.

FLSTN HÜKÜMET

Filistin hükümeti, srail parlamentosunun, Filistinliler adna toplanan vergilerden Filistinli tutuklu ve ehit ailelerine ayrlan ödenein kesilmesini öngören yasa tasarsn onaylamasn sava ilan olarak gördüklerini açklamt.

Filistinlilerin vergilerinden Filistinli tutuklular ile ehit ailelerine ayrlan ödenein kesilmesini öngören tasar srail parlamentosunda 2 Temmuzda yaplan ikinci ve üçüncü oylamalarda 87 milletvekilinden kabul, 15inden ret oyu alarak yasalamt.

srail Savunma Bakan Avigdor Liberman, ocak aynda yapt açklamada, srail yasalarn onaylayan bakanlar komitesinin, Filistinli ehitler ve tutuklular için tahsis edilen ödenein kesilmesini öngören bir yasa tasars hazrladn duyurmutu. srail parlamentosu, söz konusu yasa tasarsnn ilk oylamasn mart aynda gerçekletirmiti.

srail ile Filistin Kurtulu Örgütü (FKÖ) arasnda 1994te imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereince, srail yönetimi, Filistinliler adna, kontrolü altndaki snr kaplarndan toplad yllk 2 milyar dolar Filistin hazinesine aktaryor.

Filistin hükümeti ise bu vergilerden srail hapishanelerindeki tutuklular ile ehit edilenlerin ailelerine sembolik maa tahsis ediyor. Söz konusu yasayla bu vergilerden yaklak 300 milyon dolarlk ksmn kesilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git