Fırat Kalkanı Harekatı 100'üncü gününde

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı' 100'üncü gününe girdi. Harekatın 100'üncü gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab'ın kuşatılmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Haberler 02.12.2016 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan 100 gündür yürütülen Frat Kalkan Harekatnda ÖSO güçleri, El Bab kuzeyden ve batdan kuatmak için çaba sarf ediyor. Harekatn son durumuna ilikin Genelkurmay Bakanl tarafndan yaplan bilgilendirmede öyle denildi:

100ÜNCÜ GÜNÜNE GRD

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan, DEA bata olmak üzere terör örgütlerinin yaratt tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliimizi artrmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadyla; 24 Austos 2016 tarihinde balatlan Frat Kalkan Harekat ülkemizin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar ve BM Sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan Meru Müdafaa Hakk ile BMnin DEAla mücadeleye yönelik alm olduu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Karada bölgesinde; El Babn kuzeyden ve batdan kuatlmas hedefi kapsamnda, muhalif unsurlar tarafndan karadan ve havadan yaplan youn ate destei ile planl harekat faaliyetlerinin icrasna devam edilmitir. AFAD ve Kzlaya ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmütür. Terör örgütleri tarafndan kullanlan ve hudut bölgemizde güvenlik riski douran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatna destek veren Türk Silahl Kuvvetleri, bölgede yaayan sivil halkn zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

Ana Sayfaya Git