Fırat Kalkanı şehitleri memleketlerine uğurlandı

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın havan mermisiyle düzenlediği saldırıda şehit olan astsubay kıdemli çavuşlar 24 yaşındaki Hamza Şimşek ve 28 yaşındaki Hüsnü Bilgiç'in cenazeleri, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Haberler 06.01.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan balatlan ve 135 gündür yürütülen Frat Kalkan Harekatnda, dün terör örgütü DEA militanlarnn Türk birliinin bulunduu bölgeye att havan mermisinin infilak etmesi sonucu, astsubay kdemli çavular Hamza imek ve Hüsnü Bilgiç ehit oldu. ehit askerlerin cenazeleri, otopsi ilemlerinin ardndan cenaze araçlaryla Gaziantep Havalimanna getirildi.

ehitler için burada düzenlenen uurlama törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5inci Zrhl Tugay Komutan Tugeneral Ali Ekiyor, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile askeri erkan ve protokol üyeleri katld. ehitlerin Türk bayraklarna sarl cenazeleri, askerlerin omuzlarnda Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklara tand. ehitlerden Hamza imek Ankaraya, Hüsnü Bilgiç ise Malatyaya gönderildi.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan 24 Austostan bu yana sürdürülen harekat kapsamnda ehit olan askerlerin says 45e yükseldi.

Ana Sayfaya Git