Fırat Kalkanı'nda, 24 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün geceden bu sabaha kadar havadan ve karadan yapılan müdahaleler ile 24 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. 194 terör örgütü DEAŞ hedefinin ateş altına alındığı harekatta, ayrıca terör örgütü PKK/PYD tarafından kullanılan bir drone de ele geçirildi.

Haberler 24.12.2016 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, DEA bata olmak üzere terör örgütlerinin yaratt tehdidi bertaraf ederek, snr güvenliini artrmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacyla geçen 24 Austos günü Frat Kalkan adn verdii harekat balatt. Harekat kapsamnda TSK tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerinden oluturulan Özel Görev Kuvvet Gruplar tarafndan, havadan ve karadan salanan youn ate destei ile Babn ele geçirilmesine yönelik çalma sürdürüldü.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yaplan bilgilendirmede, harekatn 122nci gününde yaanan çatmalarda 2 DEA terör örgütü üyesinin, havadan yaplan müdahalelerde ise 22 olmak üzere 24 teröristin etkisiz hale getirildii vurguland. Havadan ve karadan teröristlere youn müdahale edilerek, El Babn ele geçirilmesi için çalmalarn sürdüü belirtilen bilgilendirmede öyle denildi:

OPERASYON SÜRÜYOR

Gün içerisinde yaanan çatmalarda; 2 DEA terör örgütü ölü olarak ele geçirilmitir. PYD/PKK terör örgütüne ait olduu tespit edilen 1 drone ele geçirilmitir. Hedef tespit vastalar ile tespit edilen 143 DEA terör örgütü hedefi ate destek vastalar ile ate altna alnmtr. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafndan, Bab bölgesinde tespit edilen DEA terör örgütüne ait toplam 51 hedef ate altna alnarak 22 DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmi, DEA terör örgütü unsurlarnca barnma, silah mevzi, savunma mevzi maksatl kullanlan 37 bina, üç cephanelik ve bir lojistik merkezi imha edilmitir. Koalisyon Güçleri tarafndan hava harekat icra edilmemitir. DEA terör örgütünden temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek salayan patlayc madde tespit ve imha timlerimiz tarafndan harektn bandan bu güne kadar, çou tuzaklanm 2208 EYP ve 42 mayn kontrollü olarak etkisiz hale getirilmitir.

Ana Sayfaya Git