FKÖ yetkilisi: Fetih ile Hamas seçimlerin "kısa süre içinde" yapılması için anlaştı

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmed, Fetih ve Hamas hareketlerinin Filistin'deki seçimlerin "kısa süre içinde" yapılması konusunda anlaştığını belirtti.

Haberler 25.09.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FKÖ Yürütme Komitesi Üyesi Ahmed, Fetih ile Hamas hareketleri arasnda stanbulda yaplan görümelere ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Fetih ile Hamasn stanbuldaki görümelerde Filistinde seçimlerin ksa süre içinde yaplmas konusunda anlamaya vardn dile getiren Ahmed, ilk olarak Filistin Meclisi seçimlerinin yaplmasnn, ardndan da Devlet Bakanl için sandk bana gidilmesinin kararlatrldn ifade etti.

Ahmed, Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbasn gelecek günlerde seçimlerin yaplmas konusunu deerlendirecei ve gerekli kararnameleri çkaracan kaydetti.

- Kudüs olmadan seçim olmayacak

Filistin yönetiminin abluka altndaki Gazze eridi ile igal altndaki Dou Kudüsün de dahil edildii bir seçim yaplmas gerektii yönündeki açklamalarna atfta bulunan Ahmed, Kudüs olmadan seçim olmayacak. ifadesini kulland.

Filistindeki bölünmülüün en önemli iki taraf olan Fetih ile Hamas hareketleri arasnda sal gününden bu yana stanbulda bir dizi görüme gerçekletirildi.

Heyetler arasndaki görümelerde taraflarn uzlama durumu ve genel seçimlerin düzenlenmesine ilikin konular ele alnd.

Filistin Ulusal Kurtulu Hareketi Fetihin Merkez Komite Üyesi Hüseyin e-eyh, Fetih ile Hamas hareketleri arasnda stanbuldaki görümelerin olumlu ve verimli olduunu belirtmiti.

Filistin anayasasna göre, her 4 ylda bir genel seçimlerin yaplmas gerekiyor ancak srail igali ve ablukas altndaki ülkede 2006dan bu yana genel seçime gidilemiyor.

Ana Sayfaya Git