FKÖ'den ABD'nin yardımları durdurmasına tepki

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat "Yardımlar Filistin halkına minnet değildir. Bilakis, Filistin toplumunun ilerlemesi ve gelişmesinin önündeki engel olan İsrail işgalinin sürmesinin sorumluluğunu taşıyan uluslararası toplumun görevidir"

Haberler 26.08.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Kurtulu Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Filistine yaplmas planlanan 200 milyon dolarlk yardmn, ABD Bakan Donald Trumpn talimatyla durdurulmasn skandal eklinde nitelendirdi.

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat yapt yazl açklamada, ABDnin Filistine yönelik yardmlarn durdurmasna tepki gösterdi.

Ureykat, açklamasnda u ifadeleri kulland:

Yardmlar, Filistin halkna minnet deildir. Bilakis Filistin toplumunun ilerlemesi ve gelimesinin önündeki engel olan srail igalinin sürmesinin sorumluluunu tayan uluslararas toplumun görevidir. ABD bu admla, uluslararas meruiyete olan ballndan vazgeçtii gibi uluslararas vaatleri de terk etmitir.

YARDIMLARIN DURDURULMASI

ABD tarafndan Filistine yaplan yardmlarn durdurulmasn skandal eklinde niteleyen Ureykat, kararn ayrca ABDnin yardm programlarnn siyasallamas olduunu vurgulad.

Ureykat ayrca, ABDnin bu admnn dier halklarn iç ilerine müdahale etme ve ulusal tercihlerini etkileme konusundaki gerçek niyetinin açk bir itiraf olduunu belirterek, Filistin halknn artl yardmlar reddettiini kaydetti.

ABD yönetimi, Filistine yaplmas planlanan 200 milyon dolarlk yardmn, ABD Bakan Donald Trumpn talimatyla baka yerlere kaydrlacan duyurmutu.

Ana Sayfaya Git