FKÖ'nün yeni Genel Sekreteri Erekat

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yeni Genel Sekreteri Saib Erekat'ın getirildiği belirtildi.

Haberler 14.07.2015 - 00:30 Son Güncelleme : 14.07.2015 - 00:30

FKÖde 20 yıldan fazla üst düzey görevlerde bulunan Erekat, böylece örgütün idari konseyinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbastan sonra ikinci isim oldu.

Filistin basınında çıkan haberlerde, bir dönem Filistinin İsrail ile barış müzakerelerinde heyet başkanlığı görevini de yürüten Erekatın, Abbastan sonra devlet başkanlığını devralacağı iddia edildi.

ABBAS SONRASINA HAZIRLIK

FKÖ müzakere biriminde üst düzey danışman olan Eşref Hatip ise iddiaları redderek, bu tür spekülasyonların asılsız olduğunu söyledi.

Erekat için önceliğin, Filistin Kurtuluş Örgütünün yeniden yapılandırılması olduğunu savunan Hatip, Erekatın devlet başkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı Filistin liderliği ve El Fetihin vereceği bir karar ifadesini kullandı.

FKÖ Genel Sekreterlik görevini yürüten Yasir Abid Abdonun iki hafta önce görevden alınması, 81 yaşında olan Abbasın kendinden sonrası için hazırlık yaptığı şeklinde yorumlanmıştı.

Görevden uzaklaştırma sebebi belirsizliğini korurken, İsrail basınında çıkan haberlerde Abid Abdonun, eski Filistin Başbakanı Salam Fayyad ve Fetih liderlerinden Muhammed Dahlanla birlikte Abbası devirmek için komplo kurduğu öne sürülmüştü.

FKÖ idari komitesinde hiçbir oylama yapılmadan görevden uzaklaştırıldığını belirten Abid Abdo ise bunun sadece kendisine değil, örgüte de zarar verdiğini savunmuştu.

Yaser Arafatın ölümünden sonra Filistin Kurtuluş Örgütü başkanlığını devralan Abbas, 2005te El Fetihin adayı olarak seçimlere girmiş ve Filistin Devlet başkanı olmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır