Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Irak'ta

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun, "yıllar değil birkaç hafta" süreceğini belirtti.

Haberler 03.01.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hollande, Irakl mevkida Fuad Masum, Babakan Haydar el-badi ve Meclis Bakan Selim el-Cuburi ile bir araya geldi.

Fransa Cumhurbakan Hollande, temaslar kapsamnda düzenledii basn toplantsnda, Musulu DEAtan kurtarma operasyonu yllar deil birkaç hafta sürecek. dedi.

Hollande, Musul ve Suriyenin Rakka ehrinde terör örgütü DEAa katlan Fransz vatandalarnn olduunu belirterek, bunlarn ülkeye geri dönülerinde mahkemeye çkarlacaklarn ve cezalandrlacaklarn ifade etti.

Fransa Cumhurbakan Hollande, unlar söyledi:

DEAa katlan Fransz vatandalaryla da mücadele edeceiz çünkü bize de saldr düzenlemek istiyorlar. Irak taraf da onlar yakalarsa kendi yasalarna göre cezalandrr. Baz çocuklarn beyni tamamen ykand. Bunlar, Fransaya dönerse arc fikirlerden arndrlmalar için tedavi edilmeleri lazm. Bu da bizim sorumluluumuzdadr.

Irakta yaanan olaylarn geride brakt tahribata da deinen Hollande, Musulun yeniden imarnda yer alacaklarn dile getirdi. Fransz Cumhurbakan detay vermeksizin Musuldan sonraki hedefin Rakka olduunu vurgulayarak, Suriye krizinde de siyasi çözümden yana olduklarn söyledi.

Hollande, sözlerini öyle sonlandrd:

Iraktaki operasyon uzun sürecek ancak Irak ve güvenlik güçleri bunu kazanacak. Sahada Irakllar savayor, biz hava, eitim ve donanm destei veriyoruz. Tek dümanmz DEAtr. DEA sonras Irakla istihbarat i birliimiz sürecek. DEA sonras Irakta milli ve siyasi uzlann yaplmas lazm. Terör bölgede kalrsa Avrupay hedef almaya devam edecek.

- Masumdan Fransz askerlere teekkür

Irak Cumhurbakan Fuad Masum da Fransann Irak ordusuna verdii destekten övgüyle söz etti.

Cumhurbakan Masum, Yeni yl ailelerinden uzakta geçiren buradaki Fransz askerleri selamlyorum. diyerek, Irak destekleyen Fransz halkna da teekkürlerini iletti. Irak Cumhurbakan mevkida Hollande ile toplumsal uzla ve Irak güçlerinin eitimini masaya yatrdklarn söyledi.

- Musul, terörden yana masumdur

Fransa Cumhurbakan ile görüen Babakan badi de ortak basn toplantsnda, Irakta terörün ömrünü ksaltma gücüne sahibiz. dedi.

Hollande ile Musulu terör örgütü DEAtan kurtarmak amacyla yürütülen operasyonlar görütüklerini dile getiren badi, DEA Irakta yok etmeliyiz. Musul, terörden yana masumdur. diye konutu.

Terör sadece Irak deil tüm dünyay tehdit ediyor diyen badi unlar kaydetti:

stanbul ve dünyann dier yerlerindeki saldry düzenleyen global terör örgütüdür. Irakta DEAn zarar verdii nesle okullarda önem göstermemiz lazm. çocuklarn masumiyetini geri döndüreceiz. Bunu da en ksa sürede yapmaya hazrz.

Badatta pe pee yaanan saldrlara da deinen Babakan badi, Tüm güvenlik güçleri ve sivilleri terör saldrlarna kar teyakkuzda olmaya çaryorum. Terör örgütüyle ilgili Fransa ve dier Avrupa ülkeleriyle istihbarat paylam konusunda i birliine de hazrz. diye konutu.

Fransa Cumhurbakan Hollanden, Meclis Bakan Selim el-Cuburi ile yapt görümede ise Fransann Musul operasyonu ve DEA kart koalisyondaki desteinin ele alnd belirtildi.

Ana Sayfaya Git