Fransa'da Macron karşıtları, yine sokağa çıkacak

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformu protestoları nedeniyle güvenlik güçleri, yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Haberler 11.12.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet yetkilileri, geni çapl olmas beklenen protestolar nedeniyle dükkan ve restoranlarn bakent Paris genelinde kapal kalmas çarsnda bulundu.

Havaliman çalanlar, öretmenler ve dier kamu çalanlarnn katld greve, öleden sonra bakent Paris dndan da youn katlm olmas öngörülüyor.

Öte yandan, yerel medyadaki habere göre, u ana kadar ülke genelinde tren seferlerinin sadece bete biri yaplabildi. Pariste gündüz saatlerinde olaanüstü trafik younluu ile uçak seferlerinde de aksamalar yaand.

Altnc gününe giren protestolara geçen perembe günü 800 bin civarnda Macron kart katlmt.

- Emeklilik reformu tepkisi

Sar yeleklilerin gösterilerinin ardndan çok sayda sektör çalan, Macron yönetiminin hazrlad emeklilik reformuna tepki göstermek amacyla ülke genelinde süresiz grev balatmt.

Söz konusu reform, emeklilikte memur ve içi ayrmn, ayrcalklar kaldrmay, emeklilik yan kademeli olarak 62den 64e çkarmay öngörüyor ve onlarca sektörü olumsuz etkiliyor.

Greve gidenler arasnda Paris ve çevresinde toplu tamay düzenleyen RATP, Fransz Ulusal Demir Yollar irketi (SNCF) ve Fransz hava yolu irketi Air France çalanlar, polisler, doktorlar, hemireler, acil servis görevlileri de dahil salk çalanlar, örenciler, öretmenler, memurlar, avukatlar, tarm içileri, postane çalanlar, taksi ve nakliye oförleri, elektrik üretim ve datm irketi EDF, otomotiv üreticisi Renault ve rafineri çalanlar bulunuyor.

Ana Sayfaya Git