Fransa'nın en genç cumhurbaşkanı Macron, koltuğuna oturdu

Fransa'da ikili seçim şeklinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini, Fransa'nın en genç cumhurbaşkanı olmayı hak eden Macron kazandı. Macron Cumhurbaşkanlığı köşkünden ilk açıklamayı yaptı.

Haberler 14.05.2017 - 19:52 Son Güncelleme : 14.05.2017 - 19:58

Cumhurbakan Macron:

- AB reformlarla yeniden canlandrlacak

- lk yaplmas gereken Fransada güveni yeniden tesis etmek

PARS (AA) - Fransann yeni Cumhurbakan Emmanuel Macron, Avrupa Birliinin (AB) pek çok sorunla kar karya olduuna dikkati çekerek ABnin daha etkin çalabilmesi için reform yaplaca sözünü verdi.

Fransann en genç cumhurbakan olan 39 yandaki Macron, François Hollandedan görevi devralmasnn ardndan kendisine en büyük Fransa devlet nian olan ve I. Napolyonun takt Legion dHonneurun takdim edilmesi töreninde cumhurbakan olarak ilk konumasn yapt.

Elysee Sarayndaki konumasnda Macron, dünyann ve Avrupann Fransaya her zamankinden daha çok ihtiyac olduunu ifade ederek ABnin pek çok sorunla kar karya olduunu vurgulad. Macron, AB reformlarla yeniden canlandrlacak. dedi.

Fransann cumhurbakan seçiminde umudu tercih ettiini bildiren Macron, kendi döneminde laikliin savunulmaya devam edileceini, istihbarat servislerinin ve güvenlik güçlerinin güçlendirileceini kaydetti.

Geleneklere mahkum olmamalar gerektiini dile getiren Macron, Gençlerimizin hak ettii bir dünya kuracaz. ifadesini kulland.

Hiçbir zorluun kendisini durduramayacan vurgulayan Macron, bütün Franszlar bir araya getirmesi ve uzlatrmas gerektiini belirtti.

Macron, lk yaplmas gereken Fransada güveni yeniden tesis etmek. diye konutu.

Emmanuel Macron, yaratclk ve yeniliin çalmalarnn odanda olacana iaret etti.

Macron, kendisinden önce görev yapan, 5. Cumhuriyetin 7 cumhurbakann da teker teker sayarak yaptklar önemli ilerden örnekler verdi.

Macronun cumhurbakanln devralmas 21 pare top atyla da kutland.

Ana Sayfaya Git