G20 öncesi 'liberalizm' tartışması

Rusya Devlet Başkanı Putin, G20 Zirvesi öncesinde, "Liberalizm fikrinin artık hükmü kalmadı" demesi üzerine AB Konseyi Başkanı Tusk, "Bence asıl hükümsüz olan otoriterlik." yanıtı verdi.

Haberler 29.06.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) Konseyi Bakan Donald Tusk, G20 Zirvesi öncesinde liberalizm hükümsüz kald yorumunda bulunan Rusya Devlet Bakan Vladimir Putine, Bence asl hükümsüz olan otoriterlik, kii kültleri ve oligarklarn yönetimi sözleriyle yant verdi.

Tusk, Japonyann Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesi öncesinde, ngiliz gazetesi Financial Times gazetesine verdii röportajda Putinin liberalizmin hükümsüz kaldna dair yapt yorumlar eletirdi.

Avrupallarn liberal demokrasiyi sonuna kadar savunmas ve tevik etmesi gerektiini vurgulayan Tusk, Her kim liberalizmin hükümsüz hale geldiini iddia ediyorsa aslnda özgürlüklerin, hukukun üstünlüünün ve insan haklarnn hükümsüz hale geldiini söylüyor demektir. ifadesini kulland.

Tusk, Putinin liberalizmin hükmünün kalmad görüünün anlaml olmadn ifade ederek, Bence asl hükümsüz olan otoriterlik, kii kültleri ve oligarklarn yönetimi... Her ne kadar bunlar bazen etkili gibi görünse de... Biz Avrupallar olarak liberal demokrasiyi sonuna kadar, kararllkla savunmak ve tevik etmek üzere burada bulunuyoruz. diye konutu.

Rus lider Putin, Financial Timesta bugün yaymlanan röportajda Liberalizm fikrinin artk hükmü kalmad, nüfusun büyük bölümünün çkarlaryla çatr hale geldi. deerlendirmesinde bulunmutu.

Her iki lider de G20 Zirvesi için Japonyann Osaka kentinde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git