Gana Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, Almanya Başbakanı Scholz'u kabul etti

Batı Afrika turu kapsamında Gana'ya gelen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo tarafından kabul edildi.

Haberler 31.10.2023 - 22:59 Son Güncelleme : 31.10.2023 - 23:01

Başkent Akraya gelen Almanya Başbakanı Scholz, Jubilee House Sarayında Cumhurbaşkanı Akufo-Addo ile görüştü.

Akufo-Addo ve Scholz, görüşmede, Batı Afrikada potansiyel terör saldırılarına karşı proaktif tedbirler alınması gerektiğinin ve giderek büyüyen bu sorunla mücadelede işbirliğine dayalı çabaların öneminin altını çizdi.

Malinin başlangıçta bölgedeki militan saldırılarının en ağırını yaşadığına dikkati çeken Akufo-Addo, ancak geçtiğimiz 10 yıl içinde tehdidin etki alanını Batı Afrikanın çeşitli bölgelerine genişlettiğini söyledi.

Akufo-Addo, Gana gibi doğrudan hedef alınmayanlar da dhil olmak üzere tüm Batı Afrika ülkelerinin olası terör saldırılarına karşı önemli tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Scholz ise Batı Afrika ülkelerinde son dönemde yaşanan bir dizi darbenin ülkeler arasındaki işbirliğini sekteye uğrattığını ve militanların işine yarayabileceğini belirtti.

Almanyanın ve bir bütün olarak Avrupa Birliğinin Batı Afrikada güvenliği arttırmaya kararlı olduğunu kaydeden Scholz, bölgede yayılan cihatçı isyana karşı operasyonları desteklemek üzere eğitim ve ekipman sağlayabileceklerini aktardı.

Scholz, demokratik düzenin yeniden tesis edilmesinin önemini vurgulayarak, Gananın bölge için bir umut ışığı ve Almanya için yakın bir ortak olduğunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git