Gazze şehitlerini uğurladı

İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında önceki gün düzenlenen barışçıl "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahalesinde şehit olan Filistinli iki çocuk son yolcuğuna uğurlandı.

Haberler 01.04.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail askerlerinin açt ate sonucu ehit olan Bilal Mamud en-Neccar (17) için Han Yunusta, Tamir Haim Ebul Hayr (17) için atii Mülteci Kampnda düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kii katld.

ehitlerin naa, klnan cenaze namazlarnn ardndan tekbirler ve gözyalar içerisinde topraa verildi.

Cenaze törenlerine katlanlar, Filistin bayraklar tayarak srailin Filistinlilere kar iledii suçlar nedeniyle hesap vermesini talep eden ve Filistinli gruplarn srail güçlerinin saldrlarna karlk vermeye çaran sloganlar att.

GAZZE EHTLER

Gazzedeki Filistin Salk Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Gazze snrnda düzenlenen barçl gösterilerde, srail askerlerinin açt ate sonucu 17 yalarndaki Bilal Mamud en-Neccar, Nidal Sakr Amara, Tamir Haim Ebul Hayr ile 20 yandaki Muhammed Cihad Saadn ehit olduu ifade edilmiti.

Açklamada, 316 kiinin yaraland, bu kiilerden 64ünün gerçek, 16snn plastik mermiyle vurulduu, 13ünün mermi parças, 223ünün de gaz bombas ve baka sebeplerle yaraland, yarallardan 14ünün durumunun ar olduu belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git