Gazze Şeridi'ne Suudi Arabistan'dan insani yardım

İsrail ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne, Suudi Arabistan 35 ton insani yardım gönderildi.

Haberler 09.11.2023 - 15:23 Son Güncelleme : 09.11.2023 - 15:41

Suudi Arabistan resmi ajansı SPAda yer alan haberde, Gazze Şeridine destek için 35 ton insani yardım taşıyan bir uçağın Mısırın El-Ariş kentine gönderildiği ifade edildi.

Bunun, Suudi Arabistandan Gazzedeki Filistin halkı için gönderilen ilk uçak olduğuna işaret edildi.

Haberde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanın talimatlarıyla ülkede Filistin halkına destek kampanyası düzenlendiği hatırlatıldı.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekimden bu yana 35i Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 352si asker 1400den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrailin saldırılarda 4 bin 324ü çocuk, 2 bin 823ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüste İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 172 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazzede binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git