Gazze'de "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısı

Avrupa Parlamentosu (AP) ilk kez, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu.

Haberler 29.02.2024 - 00:20 Son Güncelleme : 29.02.2024 - 00:20

AP Genel Kurulunda Dünyada insan hakları ve demokrasinin durumu ile ABnin buna yönelik politikası konusunda hazırlanan 2023 raporu, 265 lehte, 253 aleyhte ve 10 çekimser oyla kabul edildi.

APdeki Sol Grup üyelerinin değişiklik talebinde bulunduğu raporun 62nci maddesine Gazzede acil ve kalıcı ateşkes çağrısı eklendi.

Revize edilerek onaylanan yeni raporda, ABye, üye ülkelere ve uluslararası topluma Gazze Şeridinde, herkesin gıda ve suya kesintisiz erişimini sağlamak amacıyla özellikle acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunulur. ifadesi yer aldı.

Böylece AP ilk kez, Gazzede ateşkes çağrısında bulunmuş oldu. 18 Ocakta kabul edilen kararda, kalıcı ateşkes, tüm esirlerin serbest bırakılması ve Hamasın tasfiyesi şartlarına bağlanmıştı.

Genel Kurulda dün söz konusu rapora ilişkin yapılan oturumda birçok milletvekili, raporda Gazzeye yer verilmemesini eleştirerek, AByi İsraili işlediği suçlara rağmen cezasız bırakmakla suçlamıştı.

Ana Sayfaya Git