Gazze'de katliam

ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına tepki gösteren Filistinlilere İsrail askerleri ateş açtı. En az 43 Filistinli şehit olurken, binlerce kişi de yaralandı.

Haberler 15.05.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyonist terör devleti srail, ABDnin büyükelçiliini Kudüse tamasn protesto eden savunmasz Müslümanlarn üzerine kurun yadrrken ne Avrupa devletlerinden ne de slam dünyasndaki kukla devletlerden ses çkmyor.

Terör destekçisi ABDnin büyükelçiliini Kudüse tama karar terör devleti sraili iyice kudurttu. Siyonist askerler Gazze ve Kudüste Müslümanlara gerçek mermilerle saldryor.

EHT VAR, KUKLALAR SESSZ!

Sabah saatlerinde ABDnin skandal kararn protesto etmek isteyen Filistinler Gazze snrnda ve Kudüs-ü erifte toplandlar. Katil srail askerleri ate yakp karar protesto eden Filistinli Müslümanlara gerçek mermilerle saldryor. Halen devam eden olaylarda son rakamlara göre 40a yakn Müslüman ehit oldu, yüzlerce yaral var. Dünya ise bu Siyonist katliama kar sessizliini koruyor. Batl devletlerin kuklas olan sözde Müslümanlar devletler de Kudüs ve Gazzedeki katliama kaytsz kalmaya devam ediyor.

ABDNN EN BÜYÜK DESTEKçLER

slam corafyasnda ABD ve srailin uydu devleti gibi hareket eden Msr, Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri (BAE) siyonistlerin Kudüsü igal etmesine ve Gazzedeki savunmasz Müslümanlar katletmesine gözlerini kapatarak zulme rza gösteriyor. Halkn hiçbir söz hakk olmad bu kukla devletlerin yöneticileri ABD ve srailin en büyük destekçisi. Türkiyeye kar da hasmane bir tutum içerisinde olan bu ülkeler Müslüman dünyasnn kalbinde bir ur gibi duruyor.

SALDIRILAR HIZ KESMYOR

Gazzede binlerce Filistinli, snrn farkl noktalarnda bir araya gelirken, küçük gruplar güvenlik bariyerlerine yaklamaya çalt. Snr boyunca Filistinliler ile srail askerleri arasnda, çatmalar balad. Gazzeliler askerlere ta atarken, askerler de gerçek mermiler kullanarak saldrd. Filistinli yetkililer, protestolarda srail askerlerinin ate açmas sonucu 43 Filistinlinin hayatn kaybettiini açklad. Hayatn kaybedenlerden birinin 12 yandaki bir çocuk, bir dierinin 21 yandaki bir Filistinli genç olduu belirtildi. Protestolarda yaralanan Filistinli says da bine yaklat. Filistin Kzlay yarallardan en az 253ünün gerçek mermiyle vurulduunu açklad.

Snrda protesto düzenleyen Filistinliler gerçek mermiyle ate eden srail keskin nianclarndan ve nsansz Hava Araçlarndan korunmak için lastik yakyor. Gazze snr tümüyle duman altnda kald.

KATLAMA FLSTN YÖNEYMNDEN TEPK

Katliama Filistin Yönetiminden tepki geldi. Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf Mahmud, srail hükümetini srail igaline kar kahramanca direnen Gazzelilere kar korkunç bir katliam düzenlemekle suçlad. Mahmud, uluslararas toplumu bu korkunç katliam durdurmak için müdahale etmeye çard.

Kudüsteki açl öleden sonra gerçekleecek. srail ordusu Pazar ve Pazartesi günü havadan Gazzelilere bildiri atarak, eylemlerden uzak durmalarn istedi. srail ordusu, güvenlik bariyerine yaklalmasna izin vermeyeceklerini belirtti. Bu sabah da srail helikopterleri attklar bildirilerle Filistinlilere can güvenlii uyars yaparak, gösterilere katlmamalarn istedi.

Ana Sayfaya Git