Gazze'de tablo ağırlaşıyor

İsrail ordusu, önceki gün sabahtan bu yana Gazze'de 220'den fazla hedefi vurduğunu, Filistinli grupların da İsrail tarafına 430'den fazla roket attığını belirtti.

Haberler 06.05.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusunun Filistinli gruplarca atlan roketleri gerekçe göstererek önceki günden bu yana abluka altndaki Gazze eridine düzenledii saldrlarda tablo arlayor.

srail ordusundan yaplan açklamada, dün sabah saatlerinden bu yana Gazzede Hamasn askeri kanad zzeddin el-Kassam Tugaylar ve slami Cihada ait 220den fazla hedefin vurulduu belirtildi.

Açklamada ayrca saldrlarn gece boyunca devam ettii, sabah saatlerinde de bölgeye yönelik hava bombardmannn sürdüü ifade edildi.

Gazzedeki Filistinli gruplarn da srail tarafna önceki gün sabahtan bu yana 430den fazla roket att ifade edilen açklamada, atlan roketlerin büyük bölümünün sraile ait Demir Kubbe hava savunma sistemince imha edildii dile getirildi.

Bölgede gerilim devam ederken srail ordusu Gazze snrna yakn birliklerine takviye gönderme karar ald.

srail ordusundan yaplan açklamada, zrhl bir birliin Gazze snrna gönderildii kaydedildi.

Gazzedeki ykm gün arnca ortaya çkt

srail her ne kadar Kassam ve slami Cihada ait hedefleri vurduklarn, sivilleri hedef almadklarn iddia etse de Gazzedeki kaynaklar bu iddiay yalanlyor.

Gazzedeki Filistinli kaynaklardan yaplan açklamaya göre, dünden bu yana devam eden srail saldrlarnda sivillere ait birçok evin yan sra 3 atölye ve bir cami vuruldu.

Açklamada, sivillere ait 7 binann vurulduu ve bu binalarn tamamen ykld belirtilirken, 4 evin de roket saldrsna maruz kald ifade edildi.

Vurulan hedeflere yakn baz bölgelerde çok sayda evin de hasar gördüü dile getirilirken, El-Mustafa isimli bir caminin de bombaland kaydedildi.

srail saldrlarnn Gazzede yol açt ykm gün aarnca ortaya çkt.

Filistinliler srail saldrlarnda yklan evlerinden ve ofislerinden salam kalan eyalarn ykntlarn arasnda çkarmaya çalt.

Yaral says 65e yükseldi

Gazzedeki Salk Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, srail saldrlarnda yaralanan Filistinlilerin says 65e yükseldi. Dünden bu yana devam eden saldrlarda 7 Filistinli ehit olmutu.

Gazze eridinden dün snrda keskin nianc atei açlm ve 2 srail askeri yaralanmt. Bunun üzerine srail ordusunun Gazzeye düzenledii hava saldrsnda 2 Filistinli ehit olmutu.

Ayrca dün Gazze eridi snrnda 30 Marttan bu yana yaplan barçl Büyük Dönüü Yürüyüü gösterilerine katlan 2 Filistinli, srail askerlerince açlan ate sonucu ehit edilmiti.

Bu gelimelerin ardndan srail ordusu, abluka altndaki Gazze eridinden bugün çok sayda roket atlmasn gerekçe göstererek sava uçaklaryla bölgeye hava saldrs balatmt.

srailin saldrlarnda 14 aylk bir kz bebek ve hamile annesinin de aralarnda bulunduu 7 Filistinli ehit olmutu.

Atlan roketler nedeniyle de bir srailli ölmü, iki kii yaralanmt.

srail ordusunun Gazze eridinde birçok yapy hedef ald saldrlarda içinde Anadolu Ajansnn (AA) ofisinin de bulunduu bina yklmt.

Ana Sayfaya Git