Gazze'de yetim çocuklarla dayanışma etkinliği

İsrail ablukası altındaki Gazze'de Filistinli yetim çocukların yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için dayanışma etkinliği yapıldı.

Haberler 11.08.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Darul Yetim Derneinin düzenledii etkinlie katlanlar Yetimlerin yüzüne gülümsemeyi geri getirin yazl dövizler tad.

Dernek yetkilisi Muhammed Mukbil, AA muhabirine yapt açklamada Gazze eridindeki binlerce yetim çocuun zor insani ve ekonomik koullarda yaadn dile getirdi.

Mukbil, son dönemde yetimlerle ilgilenen kurululara yaplan yardmlarn durduuna iaret ederek, söz konusu yardmlarla yetim çocuklara salk ve psikolojik destek salandn belirtti.

Okullarn açlmasna ksa süre kaldn ve yetimlerin annelerinin okul üniformas ve krtasiye malzemelerini temin etme imkanlarnn olmadn kaydeden Mukbil, uluslararas kurululara Gazzedeki yetimlere yardm eli uzatmalar çarsnda bulundu.

Filistin Sosyal Kalknma Bakanl verilerine göre, Gazze eridinde srail saldrlar nedeniyle babasn kaybetmi yetimler dahil 20 bin yetim çocuk bulunuyor.

srail, yaklak 2 milyon Filistinlinin yaad Gazze eridini Hamasn seçimleri kazand 2006dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altnda tutuyor.

srailin 10 Maysta Gazze eridine balatt saldrlar 11 gün sürmü, Hamas ile varlan atekes dorultusunda 21 Maysta sona ermiti. 10 Maystan bu yana Gazzeye giri-çklar kat ekilde snrlandrlmt.

Ana Sayfaya Git