Gazzelilerden Erdoğan'a teşekkür

Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü için toplanan Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür gösterisi düzenledi.

Haberler 24.06.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toprak Gününün 42. yl nedeniyle 30 Marttan bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenleyen Filistinliler, Gazze eridinin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde Türkiye ve Cumhurbakan Erdoana Filistine verdii destekten dolay teekkür ve sevgi gösterisi düzenledi.

- Gazzeden onurlu Türkiyeye selam olsun

Üzerinde Cumhurbakan Erdoann resmi ve Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana dik duruu için teekkür ederiz yazl posterler açan Filistinliler, Gazzeden onurlu Türkiyeye selam olsun, Ey Yahudiler, Muhammedin ordusu snrda sloganlar att.

Gösteriye katlan ve daha önce srail askerlerinin müdahalesinde yaralanan bir Filistinli, Türkiye bizim kardeimizdir. Yardmlarndan dolay onlara çok teekkür ediyoruz. Bize birçok ülke yardm ediyor ancak Türkiye bizim yanmzda çok iyi durdu. diye konutu.

Dier bir yaral Filistinli ise Biz, siyonistlere (sraile) unu vurguluyoruz: Biz yaralansak, parçalansak bile onlara sürünerek de olsa geleceiz. Bizim ellerimizi ve ayaklarmz da kesseler biz onlara sürünerek ulaacaz. galcileri kovuncaya ve igal edilmi topraklarmza dönene kadar. ifadelerini kulland.

Bu ülkeyi sevmeye devam edeceiz ve bakalar bu yoldan dönse de biz dönmeyeceiz. diyen baka bir yaral genç ise unlar kaydetti:

Bizim hepimizin mesajdr. Tüm kahraman yarallarmza vefa olarak sözümüzü tutacaz. Vefal olacaz. Yolumuza devam edeceiz. Piman olmayacaz. Geri durmayacaz. Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.

Filistinliler, Toprak Gününün 42. yl nedeniyle 30 Marttan bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenliyor.

srail askerleri ise sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Gazze snrnda 30 Marttan bu yana devam eden barçl Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerinde 130dan fazla Filistinli srail askerlerinin saldrlar sonucu ehit oldu, 14 binden fazla Filistinli yaraland. srail askerleri tarafndan ehit edilen Filistinliler arasnda, 2 gazeteci, 2 salk çalan da yer alyor.

Ana Sayfaya Git