Giderek küstahlaşıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin askıya alınabileceğini söyledi.

Haberler 17.09.2017 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Babakan Angela Merkel, Türkiyenin ABye tam üyelik müzakerelerinin askya alnabileceini söyledi. Merkel, sürecin sonlandrlmas konusunda ise Birlik içindeki itirazlara dikkat çekti.

DW Türkçenin haberine göre Passauer Neuen Presse gazetesine açklama yapan Babakan Angela Merkel, Türkiyenin Avrupa Birlii (AB) tam üyelik sürecine ilikin tartmalar deerlendirdi.

Müzakerelerin sonlandrlabilmesi için 28 üye ülkenin oybirliiyle karar almas gerektiini ancak baz ülkelerin buna kar çktn dile getiren Merkel, müzakerelerin askya alnmasnn ise oy çokluuyla mümkün olduunu belirtti.

ORTAK BR YOL BULMALIYIZ

Almanya Babakan, Müzakerelerin oy çokluu kararyla askya alnmas seçenei de bulunuyor; tüm seçenekleri deerlendirmemiz gerekiyor dedi. Merkel, Benim için önemli olan AB ülkelerinin kamuoyu önünde kavgaya tutumamas ortak bir yol bulmalyz diye konutu.

PROJELER NCELEMEYE ALINACAK

Almanya Babakan gazeteye verdii mülakatta Türk hükümetine yönelik eletirilerini de tekrarlad. Merkel, Türkiye hzl bir ekilde hukuk devleti ölçülerinden uzaklayor diyerek, bir dizi Alman vatandann Türkiyede tutuklu olmas nedeniyle Türkiye ile olan ekonomik ibirliinin daha da geri çekilmeye devam edilmek zorunda olunduunu ve projelerin incelemeye alnacan kaydetti.

ABye aday bir ülkenin tam üyelik müzakerelerinin askya alnmas için 28 üyeden AB içindeki vatandalarn yüzde 65ini temsil eden 16snn oyuna ihtiyaç duyuluyor. Söz konusu seçenein devreye koyulup, müzakerelerin askya alnmas durumunda Türkiyeye üyelik öncesi yaplan mali yardmlarn kesilmesi söz konusu olabilecek.

Ana Sayfaya Git