Göç başladı

Suriye'nin İdlib ilinin Han Şeyhun beldesinde, Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah saldırısının ardından belde merkezindeki halk bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

Haberler 06.04.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejiminin dün belde merkezine düzenledii kimyasal silah saldrlarnda 100den fazla sivilin hayatn kaybetmesi ve 500 civarnda kiinin de gazlardan etkilenmesinin ardndan, halk güvenli barnma alanlar aryor.

Onbinlerce kiinin yaad beldede, merkezde bulunan siviller, bölgenin kimyasal silah gazlaryla kirlenmesi ve yeni zehirlenme tehlikesine kar evlerini terk ediyor.

Aileler, ilk etapta Han eyhunun çevresinde akrabalarnn yaad köylere yöneldi.

Kimyasal saldrnn ardndan göç balad

Dier yandan çok sayda aile muhaliflerin kontrolündeki dlibin daha güvenli ilçe ve beldelerine göç ediyor. Onlarca aile de Han eyhuna yaklak 70 kilometre uzaklkta, Suriye-Türkiye snrndaki Atme kampna geldi.

Suriyeli muhalif grup Ahraru am sözcüsü Muhammed Ebu Zeyd, AAya yapt açklamada, u an Han eyhun ve çevre beldelerdeki insanlar büyük bir korku sarm durumda. Aileler saldrnn yeniden tekrarlanmas korkusuyla evlerini terk etti. Daha güvenli olduunu düündükleri dier bölgelere ve Türkiye snrna yöneldiler. Bu olay yeni bir tehcirin farkl versiyonudur. ifadelerini kulland.

Han eyhun Yerel Meclisi Bakan Yardmcs Hiam Nicem de 2014te yaptklar nüfus saymna göre, beldede 37 bini merkezde olmak üzere toplam 51 bin kii yaadn belirtti.

Ana Sayfaya Git