Göçmenleri vur emri!

Türkiye'nin çeşitli illerinden Avrupa'ya gitmek için yola çıkan göçmenlerin Edirne'ye gelişleri dün de sürüyor. Yunanistan sınır kapılarını kapatmasına karşın göçmenler, tüm engelleri aşarak bu ülkeye geçişlerini sürdürüyor. Göçmenlere, Yunan güvenlik güçleri TOMA, gaz bombaları ile müdahale etti. Sert müdahalenin ardından Yunan güvenlik güçlerine 'vur' emri verildiği iddiaları üzerine göçmenler, jandarma ve polis tarafından sınırın iç bölgelerine alındı.

Haberler 03.03.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin çeitli illerinden Avrupaya gitmek için yola çkan göçmenlerin, Edirneye gelileri sürüyor. stanbuldan taksi, otobüs ve trenlerle Edirneye gelen göçmenlerin says her geçen saat artyor. Yunanistann Pazarkule Snr Kapsn kapatmasnn ardndan en büyük younluk snr kapsnn çevresinde yaanyor. Yunanistann TOMAdan sklan su ve gaz bombalar ile sert müdahalede bulunup, datmaya çalt göçmenler, engellemelere ramen Yunanistana geçmeyi sürdürüyor. Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla binlerce kii Yunanistana geçti.

SINIRA AKIN EDYORLAR

Göçmenler, snr geçip, bata Almanya ve Fransa olmak üzere çeitli Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini söyledi. Yunanistana geçen Afganistan uyruklu Zeynep Emeni (17), Yunan polisinin ailesiyle birlikte kendisini yakalayp, paralarn alarak darbettikten sonra Türkiyeye gönderdiini söyledi.

Ailesiyle birlikte geçtii Yunanistana yakalanp gönderilen Leyla Elrecap, Beni yaklak bin kiinin olduu bir odaya koydular. Ayakkablarmn ban alp bizi kapal bir arabaya koydular. Daha sonra zorla Türkiyeye gönderdiler dedi. Bu arada Pazarkule Snr Kapsnda rahatszlanan göçmenlere ise bölgede bulunan salk ekipleri tarafndan müdahale ediliyor.

ASKERLERN MÜDAHALES

Yunan asker ve polisleri, kapatlan Pazarkule Snr Kaps ve çevresinde geçi yapmak için bekleyen göçmenlere sert müdahalede bulundu. Aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu göçmenlerin üzerine TOMAdan tazyikli su, gaz bombas, ses bombalar atld.

Yunanistan ve Türkiye snr hattnn tam ortasndaki bölgede Yunan askerlerinin müdahalesi ile karlaan göçmenler ta ve sopalarla karlk verdi. Snrda geni bir alana yaylan göçmenler, Yunan askerine ve devriye araçlarna ta att. Tel makas ile snrdaki telleri kesmeye çalan göçmenler ses bombas ve biber gaz ile uzaklatrlmaya çalld. Yunan güvenlik güçlerine snr geçenlere vur emri verildii iddialar üzerine, jandarma ve polis ekipleri, snrn sfr noktasnda bulunan göçmenleri iç kesimlere ald.

KA BÖLGESNDEN GEçLER

Türkiyenin göçmenlere açk kap politikas uygulayaca haberlerinin ardndan göçmenlerin Yunanistana geçi yollarndan biri de Antalyann Ka ilçesi oldu. Göçmenler, ilçenin farkl noktalarndan Kan komusu, Yunan adas Meise deniz yoluyla geçmeye balad. Katan ilk geçiin 28 ubat Cuma günü olduu belirtildi.

KATAN KAçI

Bir grup göçmen, dün de Kaa bal Belenli Mahallesi sahilinde, halk arasnda Üzümlü skele olarak bilinen koydan Meise geçi yapt. Bu sabah da bir grup göçmenin, Ka- Kalkan yolundaki Seyret çakl mevkisinden 2 botla Meise doru geçtii görüldü. Göçmenlerin, Meis önlerinde Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin olduu botla etraf çevrildi. Göçmenlerin botlarla Meis ile Kara Ada arasndaki bekleyii sürerken, Yunan güvenlik makamlar da botlar adaya yaklatrmyor.

Bugüne kadar Meise 100e yakn göçmenin geçtii kaydedilirken, bugün de 2 botla yaklak 50 göçmenin, ada önlerinde 2 botta bekledii örenildi.

BOTU BATIRMAK STEDLER

Dün, Yunanistana botla geçmek için yola çkan göçmenlere, Bodrum açklarnda Yunan Sahil Güvenlik Komutanl ekipleri müdahale etti. Yunan sahil güvenlik unsurlar, göçmenlerin bulunduu lastik botu, önce yanndan hzla geçerek batrmaya çalt. Daha sonra da yanlarna yaklap, uzun sopalarla göçmenlere vurdu. Yunan sahil güvenlik ekiplerince göçmenlerin yannda havaya ate açld da görüldü. Yunan sahil güvenlik unsurlarnn göçmenlerin botunu batrmaya çalmas, kameralara anbean yansd. Yunanistana geçmek için hareket halindeyken denizde zor durumda braklan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanl ekipleri tarafndan kurtarld.

Ana Sayfaya Git