"Golan Tepeleri kararı, Suriye halkına yapılan bir haksızlıktır"

"ABD'nin Golan Tepeleri'ni İsrail'e teslim etme kararı, Suriye'nin ruhuna ve kanunlarına aykırıdır"

Haberler 29.03.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Kabileler ve Airetler Meclisi Sözcüsü Modar Al Asaad, ABDnin Golan Tepelerini sraile teslim etme karar, Suriyenin ruhuna ve kanunlarna aykrdr. dedi.

Modar Al Asaad, ABD Bakan Donald Trumpn Golan Tepelerinde srail egemenliini tanyan bakanlk kararnamesinin uluslararas hukuka aykr olduunu söyledi.

Golan Tepelerini igal edilmi bir vatan topra olarak gördüklerini belirten Asaad, igalin kabul edilir hiçbir tarafnn bulunmadn ifade etti.

Asaad, ABDnin dünyann tepkisine ramen kararlarndan vazgeçmediini belirterek, Bu, Trumpn srailin iç siyasetine vermi olduu bir malzemedir. Tüm dünya buna kar çkyor ama Trump dediini yapmaya devam ediyor. diye konutu.

Karar skandal ve yeni çatmalarn habercisi olarak deerlendiren Asaad, öyle devam etti:

ABDnin Golan Tepelerini sraile teslim etme karar, Suriyenin ruhuna ve kanunlarna aykrdr. Bu sebeple Suriye Kabileler ve Airetler Meclisi Amerikann bu kararn açk bir ekilde reddetmektedir. Bu karar Orta Douya özellikle Suriye, srail ve dier Arap ülkelerine hiçbir ekilde bar getirebilecek bir karar deildir. Bu açdan Trump tarafndan verilen bu karar, Suriye halkna yaplan bir hakszlktr. Bu, Suriye halk ve Suriye Kabileler ve Airetler Meclisi tarafndan reddedilmi bir karardr.

- Suriye halk, bu topraklar korumak için mücadele edecektir

Meclis üyesi ve Turki Aireti lideri Abdullah Mezan Turki de Golan Tepelerinin Suriye topran olduunu, tüm dünyann bunu bildiini vurgulad.

Trumpn söz konusu kararn tanmadklarn dile getiren Turki, ABDnin bu topra baka bir ülkeye ister srail olsun ister baka bir ülke olsun verme hakk yoktur. Golan Suriyeye aittir ve Suriye halk hayatlarnn sonuna kadar bu topraklar korumak için mücadele edecektir. Amerikann kararn kendilerine iade ediyoruz. Amerikallarn Suriye halk adna konuma veya topraklarn bakalarna verme haklar yoktur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git