Güçümüz test edilmesin!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de, Ege'de bir oldubittiye asla göz yummayacaklarını belirterek, "Dostluk ve iyi ilişkiler talep ederken, bu diğer tarafta bir zaafiyet olarak anlaşılmasın. Yanlış hesap yapılmasın. Gücümüzün, kuvvetimizin test edilmemesi gerektiğini, bunun faturasının ağır olacağını her fırsatta söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz" dedi.

Haberler 09.08.2019 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kuvvet Komutanlaryla Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinde anl Erenköy Direniinin 55inci anma törenlerine katlan Akar, önemli mesajlar verdi.

Akar öyle konutu;

Tarih milletlerin hafzasdr. Milletler tarihlerinden hatralarndan beslenirler. Hatras olmayann da hafzas olmaz. Toplumsal hafzamzda önemli bir yer tutan olaylardan biri de Erenköyde yaananlardr. Kbrsl soydalarmzn uzun yllar yaad aclar, yani maruz kald hakszlklar hiç bir zaman unutmadk. Unutmayacaz. 530 mücahitin Rumlarn sayca ve silahca çok üstün kuvvetlerle yapt taruzlara kar ölürsem ehit kalrsam gazi anlay ile Erenköyde verdii mücadele hepimizin bildii gibi tarihimizde altn harflerle yerini almtr.

KAHRAMANLAR

Erenköyde ehit olanlara, Kahramanlar diye selenen Akar, Kbrs Türkünün yaad aclara, 3 aylk bebekten 90-100 yandaki ihtiyarlara kadar mazun Türk halknn maruz kald zulme ve vahete sessiz kalmamtr. Eitimlerini, geleceklerini feda etmekten çekinmediler. Büyük bir varolu mücadelesinin ateini yakmlardr. Bu inanm yüreklerin sayesinde Erenköy bugün hala Türk topradr. 1964 Erenköyde 1974te nasl yannzdaysak, bugün de ayn duygularla buradayz. Asil milletimiz ayrlmaz bir parças olan Kbrs Türkü ile el ele dayanma içerisindedir. Bu gönül ve kader birlikteimiz bundan sonra da devam edecektir diye konutu.

Eede, Dou Akdenizde, Kbrsta sorunlarn barçl yollarla, uluslararas hukuka uygun ekilde çözülmesinden yanayz. Temel yaklammz budur. Bugüne kadar Türkiye ve KKTC bar adna huzur adna üzerine düeni hereyi yapt. Yapmaya da devam ediyor eklinde devam eden unlar kaydetti;

YUNANSTAN BABAKANINA MESAJ

Türkiye, Dou Akdenizde deniz yetki alanlarnda eit egemen haklarn korunmas, kaynaklarn adil paylalmasnn tüm kyda devletlerin mutabakatyla belirlenmesi gerektiini savunmaktadr. Bu kapsamda Garantör ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti KKTCnin verdii ve kendi deniz yetki alanlarmzda bulunan bölgelerdeki faaliyetlerimize baladk. Devam ediyoruz, devam edeceiz. Temennimiz, dileimiz, isteimiz ve arzumuz Yunanistan ve Güney Kbrs Rum Yönetiminin bizler gibi iyi komuluk ilikileri çerçevesinde, uluslararas hukuka saygl bir ekilde ve kaynaklarn adil paylam yönünde hep birlikte neler kazanabiliriz düüncesinden hareket etmesini bekliyoruz. Bizler, Ee, Dou Akdeniz ve Kbrstaki sorunlarn Yunanistandaki yeni kurulan hükümet ile ibirlii ve karlkl güven içerisinde çalarak alabileceine inanyoruz, inanmak istiyoruz. Hedefimiz Adada bar, istikrar ve huzuru kalc hale getirmektir. Bütün gayretimiz, bütün arzumuz budur. Kbrsta iki toplumlu, iki kesimli, politik eitlie dayal, adil, kalc bir çözüme ulalmas Adaya bar ve huzur getirecektir. Tüm gayretlerimiz bunu gerçekletirmek içindir. Bunun anlalmasn ve görülmesini bekliyoruz.

BARI VE HUZUR çN ELMZ UZATTIK

Türkiye ve Kbrs Türkünün bar, huzur ve istikrar için elini uzattn kaydeden Akar, Bu ele cevap bekliyoruz. Biz bata Rumlar olmak üzere ilgili tüm kesimleri, uzlamac ve samimi yaklamlarmz anlamalarn ve ayn ekilde davranmalarn istiyoruz. Böylece Adada yeni bar hikayelerinin yazlabileceini umut ediyoruz, düünüyoruz. Bununla birlikte bölgede bar, istikrar ve güvenlii en üstün teminat olan, garantörü olan Türkiye hem kendisinin hem de KKTCnin meru hak ve menfaatlerini her zaman uluslararas hukuk dahilinde Garanti ve ttifak Antlamalar dorultusunda korumu ve korumaya devam edecektir. Bir oldubittiyle, haklarnn gasp edilmesine asla göz yumulmayacaktr. Bu azim ve kararllmzn iyi anlalmas gerekir. Dostluk ve iyi ilikiler talep ederken, bu dier tarafta bir zaafiyet olarak anlalmasn. Yanl hesap yaplmasn. Gücümüzün, kuvvetimizin test edilmemesi gerektiini, bunun faturasnn ar olacan her frsatta söyledik. Söylemeye de devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git