Gün Aradan Geçmedi Bile

Rusya ve Suriye'ye bağlı savaş uçaklarının İdlib'i vurduğu açıklandı. Tahran zirvesinden bir gün sonra Rusya ve Suriye'ye ait savaş uçakları, İdlib'i vurmaya başladı. Suriye ordusunun Hama’nın kuzeyinden İdlib’e doğru top atışı düzenlediği de belirtildi.

Haberler 09.09.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi varil ve topçu atlar ile dlibin güneyi ve Hamann kuzeyindeki Huveyn, Latamne, Serce ve Han eyhunu bombalamaya balad.

Rusya ve Esed rejimine bal sava uçaklarnn saldrd dlib güneyindeki Abdin kasabasnda en az 5 sivil hayatn kaybetti, 10 kii de yaraland.

KORKUNç GÖRÜNTÜLER

Rusya ve Esed rejimine ait sava uçaklar ile rejimin helikopterleri, sabah dlibin güneyindeki Marratinnuman ilçesi, Habit beldesi, Sirce, Huveyin, Abidin ve El Hülübbe köyleri Hamann kuzeyindeki Latamne ilçesindeki sivil yerleimlerle askeri muhaliflerin ve rejim kart askeri gruplarn cephe hatlarna saldrd. dlibin Han eyhun ilçesindeki bir sivil savunma merkezi de saldrlara maruz kald.

KAYIP ORANI GDEREK ARTIYOR

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, Sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldrlarnda Abidinde 4 ve El Hülübbe köyünde 1, toplam 5 sivil yaamn yitirdi, 7 sivil yaraland. dedi.

Dier yandan muhaliflere ait uçak gözlemevi yetkilileri, saldrlara ilikin sosyal medya üzerinden yaptklar paylamda Hmeymim askeri üssünden kalkan Rusyaya ait 3 ve Esed rejimine bal 2 helikopter Hama ve dlibin güneyindeki sivil yerleimlere ve muhaliflerin cephe hatlarna hava saldrlar düzenledi. ifadesini kulland. Saldrlar devam ediyor.

SON GÜNLERDEK KAYIPLAR

Sivil savunma kaynaklarna göre, bu ayn bandan itibaren dlibin bats, güneybats ve Hamann kuzeyine düzenlenen hava ve kara saldrlarnda 26 sivil hayatn kaybetti. En az 51 kii yaraland.

Söz konusu sürede, Hamann kuzeyinden Keferzita beldesinde bir sivil savunma merkezi de düzenlenen hava saldrsnda hizmet d kald.

Suriyenin kuzeybatsnda, askeri muhalifler ve rejim kart silahl gruplarn kontrolündeki dlib ve çevresindeki baz bölgeler, 4-5 Mays 2017deki Astana toplantsnda gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti. Ancak rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldrlar düzenlemeye devam ediyor.

ESAD REJM VARL BOMBASINDAN VAZGEçMYOR

Suriye nsan Haklar A (SNHR), Esed rejiminin, muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleimlere austosta düzenledii varil bombas saldrlarna ilikin raporunu yaymlad. Raporda, rejim güçlerinin geçen ayki saldrlarda en az 67 kez varil bombas kulland ve bu saldrlarda 2si çocuk, 1i kadn 7 sivilin hayatn kaybettii bildirildi.

Rejim güçlerinin geçen ay dlibe 53, Deraya 8, Hamadaki sivil yerleimlere de 6 kez varil bombas saldrs gerçekletirdii belirtildi.

Bu yln ocak-austos döneminde rejim güçlerinin kulland toplam varil bombas says ise 3 bin 503 olarak açkland.

VARL BOMBALARININ MALYET DÜÜK, ETKS BÜYÜK

Rejim, düük maliyetine (yaklak 50 dolar) karn büyük ykm etkisi nedeniyle varil bombalarn tercih ediyor.

Bu bombalarla çounlukla sivil alanlar hedef alan rejim, en yüksek can kaybnn ve büyük ykmlarn ortaya çkmasn hedefliyor. çine doldurulan patlayc miktarna göre bombalar, 50-200 metrelik alanda tahribata neden oluyor.

Atl ekli askeri terminolojide serbest düü ilkesi olarak tanmlanan varil bombalar, yerleim yerlerine verdikleri hasarla sivilleri göçe zorluyor.

Ana Sayfaya Git