Güney Afrika'daki şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı 45'e yükseldi

Gauteng Eyaleti Başbakanı David Makhura, bugün Johannesburg'un Soweto bölgesinde yaşanan olaylarda 10 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haberler 14.07.2021 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gauteng Eyaleti Babakan David Makhura, bugün Johannesburgun Soweto bölgesinde yaanan olaylarda 10 kiinin daha hayatn kaybettiini bildirdi.

Makhura, yeni ölümlerle birlikte Gautengde olaylarn bandan bu yana hayatn kaybedenlerin saysnn 19a yükseldiini belirtti.

Gautengde olaylarla ilikisi olduu tespit edilen 400 kii gözaltna alnd.

KwaZulu-Natal Bakan Sihle Zikalala da düzenledii basn toplantsnda, eyalette bugüne dek 26 kiinin hayatn kaybettiini belirterek bu kiilerin çounluunun yamalama srasnda çkan izdihamda can verdiini aktarmt.

Böylece, Gauteng ve Kwazulu-Natalda 9 Temmuzdan bu yana hayatn kaybedenlerin toplam says 45e yükselmi oldu.

Gösteriler ayaklanmaya dönütü

Hakknda 15 ay hapis cezas verilen eski Cumhurbakan Zumann affedilmesi talebiyle 9 Temmuzda balayan protestolar, ksa sürede iddet olaylar içeren ayaklanmalara dönütü.

Kwazulu-Natal eyaletinin Durban ve Pietermaritzburg kentleri ile Gauteng eyaletinin Johannesburg kentinde çok sayda maaza ve i yeri yamaland.

Zuma; yolsuzluk, haraç, dolandrclk, vergi kaçakçl ve kara para aklama dahil 16 ayr suçlamadan yarglanyor.

29 Haziranda Anayasa Mahkemesi tarafndan mahkemeye itaatsizlik suçundan 15 ay hapis cezasna çarptrlan Zuma, mahkemenin ald bu karara kar dirense de 8 Temmuzda Nkandla kentinde güvenlik güçlerine teslim olmutu.

Ana Sayfaya Git