Güney Kıbrıs Ordusu’nda işkence ve dayak krizi

Kıbrıs Rum Ordusu'nda görev yapan askerlerin birbirlerine şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması Güney Kıbrıs'ı karıştırdı. Rum Savunma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberler 22.05.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görüntülerle ilgili açklama yapan Rum Savunma Bakan Savvas Angelidis, çok kzgnm. Orduda her türlü kanunsuzlua sfr toleransmz var. Biz, vicdani ve profesyonel bir ordu istiyoruz dedi. Güney Kbrsta gündem olan olay önceki gün patlak verdi. Sosyal medyada ortaya çkan görüntülerde, Rum Ordusunun Stavrovuni komando birliindeki askerlerin birbirlerine iddet uyguladklar görüldü. Askerlerin ikence ve dayak anlar da bir baka asker tarafndan görüntüleniyor. Nisan aynda meydana geldii belirlenen olay sonrasnda Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Rum Savunma Bakanna, Bu rezalete karanlara gereken cezalar verilsin talimat verdi.

RUM SAVUNMA BAKANI: BEYNSZLER

Bakan Angelidis ise dün olayn geçtii birlie giderek, yaananlara tepki gösterdi. Rum medyas da olayn Güney Kbrsta aileler arasnda infiale neden olduunu yazd. Yaananlarla ilgili soruturma açlmas talimatn verdiini söyleyen Angelidis, Birkaç kendini bilmezin, beyinsizin ordumuzu lekelemesine izin veremeyiz. Ülkemize ve çocuuyla bize güvenen her aileye kar bir sorumluluumuz var. iddete asla müsaade edilmeyecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git