Gürcistan'da, FETÖ'ye ait Uluslararası Karadeniz Üniversitesinin hissedarları değişti

Gürcistan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Karadeniz Üniversitesinin (IBSU) tüm hissedarları değişti.

Haberler 02.10.2023 - 22:31 Son Güncelleme : 03.10.2023 - 00:45

Gürcistan Adalet Bakanlığının Ulusal Kamu Kayıt Kurumundan alınan bilgiye göre, FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen IBSUnun sahibi olarak görülen şirketin hissedarlarında değişikliğe gidildi.

Buna göre IBSUnun hisselerinin yüzde 51i Gürcistan vatandaşı Gia Kavtelişvilinin, yüzde 49u da yine Gürcistan vatandaşı Kakha Şengelianın oldu.

Daha önce Almanya adresli Şimşek, Altaş ve Akın ortaklığı IBSUnun hisselerinin yüzde 40ına, Gürcistan adresli Limitid Liability Company Control ise yüzde 60ına sahipti.

FETÖye ait üniversiteyi yöneten şirketin hisselerinin el değiştirmesiyle şirketin müdürü de değişti. Saffet Bayraktutanın yerine hisselerin yüzde 49unun sahibi Kakha Şengelia yeni müdür oldu.

Bu arada, bazı Gürcü basın organlarındaki haberlerde, IBSUnun, 10 milyon dolara Gürcistandaki Kafkas Üniversitesi Başkanı Kakha Şengelia ve Gürcistan Ulusal Üniversitesi Rektörü Gia Kavtelişviliye satıldığı ifadeleri yer aldı.

FETÖ, 1993ten itibaren Gürcistanda eğitim alanında faaliyet göstermeye başlamış, Türkiyedeki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gürcistan Eğitim Bakanlığı, FETÖ ile bağlantılı okulların bazılarının lisansını iptal etmiş ve yenilememişti. Gürcistanda şu anda FETÖnün orta öğretimde faaliyet gösteren iki okulu bulunuyor.

Ana Sayfaya Git