Güvenli bölgede 'dördüncü hava devriyesi'

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile ABD tarafından yapılan dördüncü hava devriyesi tamamlandı.

Haberler 13.09.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyine kurulmas planlanan güvenli bölge için 12 Austosta, anlurfann Akçakale ilçesine Müterek Harekat Merkezi kuruldu. Türk ve ABD askeri yetkililerinin görev yapt merkezin çalmalar kapsamnda Türk ve ABD helikopterleri bölgede ortak devriye uçuu yapmaya balad. PKK/YPGnin Suriyenin kuzeyinde oluturduu tahkimatlarn ve arazinin gözlemlendii ve sonuncusu geçen hafta Perembe günü yaplan devriye uçularnn dördüncüsü dün gerçekletirildi.

GÜVENL BÖLGEDE HAREKETLLK

Sabah saatlerinde Akçakale lçe Jandarma Komutanlna ini yapan Türk Silahl Kuvvetlerine ait 2 helikopter, yakt takviyesi ve askeri personelin binmesinin ardndan saat 11.00 sralarnda havaland. TSKya ait helikopterlerin havalanmasnn ardndan boalan piste Suriye tarafndan gelen 2 ABD helikopteri ini yapt. ABD helikopterleri de burada bekleyen askerleri alarak havaland. Havalanan Türkiye ve ABDye ait 4 helikopter snr hattna yöneldi.

ABDye ait helikopterler snrn Suriye, TSKya ait helikopterler ise Türkiye snrnda uçua balad. Snrn iki yakasnda uçu yapan helikopterlerin devriye görevinin yaklak 2 saat sürmesi bekleniyor. Devriyenin tamamlanmasnn ardndan TSKya ait helikopterlerin yeniden Akçakale lçe Jandarma Komutanlna dönmesi, ABDye ait helikopterler ise Suriyedeki üs noktasna ini yapmas bekleniyor.

DEVRYE GÖREV TAMAMLANDI

Suriyenin kuzeyinde Türkiye ile ABD tarafndan yaplan dördüncü hava devriyesi tamamland. Saat 11.00 sralarnda havalanan Türkiye ile ABDye ait 4 helikopter, snrn iki yakasnda 45-50 dakika süren ortak uçuunu tamamladktan sonra yeniden Akçakaleye döndü. Türk Silahl Kuvvetlerine ait helikopterler ini yaptktan sonra Türkiye tarafna gelen ABD helikopterleri, içlerindeki askeri personeli Akçakale lçe Jandarma Komutanlna braktktan sonra yeniden Suriye tarafnda bulunan üs bölgesine döndü.

Dördüncüsü tamamlanan ortak hava devriyesinde Türk ve ABD askerlerinin Suriyenin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPGnin tahkimatlarn gözlemledii ve elde edilen bilgilerin Müterek Harekat Merkezinde iki ülke askeri yetkililerince deerlendirilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git