Güvenlikli bölge!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye’ye terörist saldırıları riskini azaltmak için Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabaları sürüyor." dedi.

Haberler 01.06.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi ziyaret kapsamnda Almanyann bakenti Berlinde bulunan Pompeo, Almanya Dileri Bakan Heiko Maas ile ortak basn toplants düzenledi.

Pompeo, ABDnin Suriyede siyasi çözüm için Birlemi Milletlerin çabalarn desteklemeye ve iddet riskini azaltma çabalarna devam edeceini vurgulayarak, Frat Nehrinin batsndaki Menbiçte Türklerle beraber çkardmz ii gördünüz. dedi.

Bir gazetecinin, ABDnin Suriyenin kuzeyinde bir tampon bölge oluturmay planlad ve bunun için müttefiklerinden askeri destek istedii haberlerini hatrlatmas üzerine Pompeo, (Menbiçte Türk ve ABD askerlerinin ortak devriyesi) Buna ek olarak bir sistem kurmaya çalyoruz. Buna ister tampon bölge deyin ister baka bir ey olarak adlandrn. Türkiyeye terörist saldr riskini azaltmak için Suriyenin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabalar sürüyor. ifadelerini kulland.

Pompeo, planlanan güvenli bölgenin Türkiye ile bölgedeki ABD destekli gruplar (terör örgütü PKK/PYD) arasndaki gerginlikleri önlemeyi de hedeflediini belirtti.

5G alara güvenmezsek verileri tutarz

Pompeo, çinli telekom irketi Huawei ürünlerinin Almanyann yeni nesil 5G mobil anda kullanlmas konusunda, Washingtonun Berlinin kulland mobil alara güvenmedii takdirde ABDnin, vatandalarnn ve ülkenin ulusal güvenlikle ilgili verileri tutmak zorunda kalabileceini dile getirdi.

ABDli bakan, Huawei ürünlerinin oluturabilecei riskler konusunda uyarlara devam edeceklerini belirterek, Onlar kendi egemen kararlarn alacaklar ama biz riskler hakknda onlarla açkça konuacaz deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git