"Haşdi Şabi saldırılarının arkasında İsrail var"

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye ait karargah ve silah depolarına düzenlenen saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu.

Haberler 01.10.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdulmehdi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yapt açklamada, Hadi abiye yönelik hava saldrlarna ilikin, Yaplan aratrma ve incelemeler, Hadi abiye yönelik saldrlarn arkasnda srailin olduunu gösteriyor. dedi.

BÖLGEDE SAVA TEK TARAFLI OLARAK çIKABLR

ABD ile ran arasnda yaanan gerginliin savaa dönümesi konusundaki endiesini dile getiren Abdulmehdi, bölgede srail dnda kimsenin sava istemediini söyledi.

Tahran-Washington hattndaki gerilime iaret eden Abdulmehdi, Bölgede sava tek tarafl olarak çkabilir. Ancak bunu sonlandrmak zor ve güç olur. Bölgeyi savatan uzak tutmamz gerekir. ifadelerini kulland.

SUUD ARABSTAN VE RAN MÜZAKERELERE HAZIR

Irak Babakan Abdulmehdi, 6 gün önce Suudi Arabistana gerçekletirdii ziyarete ilikin de deerlendirmelerde bulundu. Abdulmehdi, öyle konutu:

Suudi Arabistan ziyaret nedenim süknete davet etmekti. Zannediyorum ki Suudi Arabistan da bartan yana. Yemendeki krizin çözülmesi Körfezdeki tüm krizler için de bir çözüm anahtar olacaktr. Körfez krizinde taraf olan ilgili tüm ülkeler müzakere ve diyalogdan bahsediyor. Suudi Arabistan ve ran müzakerelere hazr. Körfezin güvenliini salayan hangi taraf olursa onunla koalisyon içerisinde yer almaya hazrz. Bu koalisyon tüm Körfez ülkelerini kapsamal.

Abdulmehdinin geçen haftaki ziyareti srasnda Riyad yönetimine ran ile Suudi Arabistan arasnda ara buluculuk yapma teklifinde bulunduu iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git