Hafter güçleri Trablus Havalimanını vurdu

Libya'da General Hafter komutasındaki savaş uçakları, Trablus Uluslararası Havalimanına saldırı düzenledi. Yaklaşık 5 yıldır faal durumda olmayan havalimanı, Trablus'a ilerlemek isteyen Hafter güçleri açısından stratejik öneme sahip.

Haberler 10.04.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görgü tanklarndan alnan bilgiye göre, Libyada General Halife Hafter komutasndaki Libya Ulusal Ordusuna (LUO) bal sava uçaklar, Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bal birlikler tarafndan dün sabah saatlerinde geri alnan Trablus Uluslararas Havalimanna saldr düzenledi.

Milis güçler arasnda 2014te çkan çatmalarda ar hasar gören ve yaklak 5 yldr ilemeyen havaliman, Trablusa ilerlemek isteyen Hafter güçleri açsndan stratejik öneme sahip.

Trablus Havalimann vurdu

Etrafnda Haftere ve UMHye bal güçlerinin konuland havaliman, birkaç gündür taraflar arasnda el deitiriyor.

Bakente güneyden Trablus Havaliman ve Ayn Zara ile Vadi er-Rabi olmak üzere iki cepheden girmeye çalan Hafter güçleri ile UMH güçleri arasnda iddetli ancak daha çok vurkaç taktiine dayal çatmalar yaanyor.

Libyada UMH birlikleri, bakent Trablusu ele geçirmek için perembe günü saldrya geçen General Haftere bal güçlere kar operasyon balatmt.

Hafter güçleri geçen günlerde Sabrata, Surman, Gryan ve el-Asabia bölgelerine girdikten sonra Trablusun batsndaki Zaviye ile Canzur kentleri arasndaki 27. güvenlik noktasna gelmiti.

Ana Sayfaya Git