Halep "hayalet şehre" döndü

Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları sonucu büyük yıkım yaşanan Halep'in Daret İzze bölgesi, iç savaşın yol açtığı büyük yıkımın izlerini taşıyor.

Haberler 20.12.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dousu adeta hayalet ehre dönen Halepin batsnda bulunan Daret zze bölgesinde de rejim askerleri ile rejim yanls yabanc terörist gruplarn hava ve kara saldrs sonucu yaanan tahribatn izleri hemen hemen her binada görülebiliyor.

Daret zzede halk, bütün olumsuzluklara ramen evlerini terk etmeyerek yaamlarn sürmeye çalyor.

Hava saldrlar sonucu okul ve cami gibi toplumsal yaam alanlarnn ykld ve kullanlamaz hale geldii bölgede, elektrik nakil hatlarnn hedef alnmas sonucu yaanan enerji kesintisi de souk k artlarnda halka zor günler yaatyor.

Bölge halknn, hastane ve salk merkezlerini koruma çabalar ise dikkati çekiyor. Suriyeliler, salk merkezlerini saldrlardan çevresine kum çuvallar koyarak korumaya çalyor.

- Bir hastaneye 20 kez uçak saldrs

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bal askerlerden Tahir Abu Yasin, AA muhabirine yapt açklamada, Halepten sonra en çok Daret zzenin bombalandn söyledi.

Rejim askerleri ve yabanc terörist gruplarn okul, hastane ve salk merkezlerini hedef aldn belirten Abu Yasin, Bombardman sonucu bölge adeta harabeye döndü. ifadesini kulland.

Rejim güçlerinin Halepi havadan ve karadan bombaladn anmsatan Abu Yasin, öyle devam etti:

nsanlarn salk merkezleri, cami ve okullara bile tahammül edemiyorlar. Bir hastaneye 20 kez uçak saldrs oldu. Bölge halk souk k günlerinden ne yapacan arm durumda. Son günlerde Bear Esed rejimi ve rejim yanls yabanc terörist gruplarn Halepteki kuatmasndan tahliye edilen aileler buraya geliyor.

Abu Yasin, saldrlarda hastanelerin de hedef alndn hatrlatarak, Bu yüzden salk merkezlerimizi kum çuvallaryla korumaya çalyoruz. Bu zamana kadar çok sayda saldr oldu, Esedin hastalara da acmas yok. diye konutu.

Ana Sayfaya Git