"Halep'te kan ve gözyaşından başka bir şey yok"

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki doğu Halep'ten yaralı kurtulan Suphi Assef, "kadim" kenti yaşadıkları acılarla geride bırakmanın hüznünü yaşıyor.

Haberler 18.12.2016 - 13:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuatmann sürdüü Halepten, bacann iki yerinden vurulduktan sonra yaral kurtulan Assef, ailesi ile dlibteki Kah çadr kentine getirildi.

Assef, bölgede yaananlar, sivillere düzenlenen saldrlar ve kurtarlmalarn AA muhabirine anlatt.

Halepte kan ve gözyandan baka bir ey yok

Önceki sabah yaplan tahliye sayesinde Halepten çkarldn ifade eden Assef, Otobüslerle ailem ve eimin ailesiyle geldik. Bulunduumuz bölgede kan ve gözyandan baka birey yoktu. Halepte Esed, insanlar istedii gibi öldürüyor. diye konutu.

Assef, Halepte sadece bombardman olduunu vurgulayarak, öyle devam etti:

Esed rejimi ve rejim yanls yabanc terörist gruplar üzerimizde her türlü silah denediler. Aklnza hangi silah geliyorsa onu bizim gibi masum insanlarn üzerinde denediler. Bizim oradan çkmamz bir mucize, bizi Allah kurtard. Ben dardayken rejim yanls yabanc terörist gruplar tarafndan ayamn iki yerinden vuruldum. Yaknlarm ve çevredeki insanlar tarafndan hastaneye kaldrldm. Allah Esedten raz olmasn. Halk katlederek eline ne geçecek bilmiyorum. Onda Allah korkusu yok, Allah korkusu olan biri kendi halkn öyle yapar m?

- Biz tahliye olurken teröristler gülüyordu

Dün biz tahliye olurken rejim yanls yabanc terörist gruplar ayak ayak üstüne atm kahve içerek bize gülüyorlard. diyerek yaadklar dram anlatan Assef, memleketlerinden deil, ölümden kaçtklarn vurgulad.

Assef, kendilerine bunlar yapanlarn bombardmanda snr tanmadn dile getirerek, Varil bombalar, havan mermileri, klor gibi ne tür silah varsa üzerimizde denediler. Onu sadece Allaha havale ettik. Halepte bizi rejim, Rusya ve rann ii milisleri bulunduumuz bölgenin etrafn kuatarak bizi içerde tutsak brakt. Daha sonra Türk Kzlay sayesinde otobüslerle kuatma altndan çktk. Bizden önce çkan konvoya ate açlm ve birkaç kii yaamn yitirmiti. ifadesini kulland.

Assef, yardmlar için Türkiyeye ve Türk Kzlayna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git