Halep'te muhalifler direniyor

Esed rejiminin son haftalarda yoğun saldırılarına maruz kalan ve kontrol ettikleri toprağın yaklaşık yüzde 50'sini kaybeden muhalifler, rejimin ilerleme girişimini yavaşlattı.

Haberler 07.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halepte gündüz saatlerinde youn bombardman gece saatlerinde ise karadan ilerleme stratejisini izleyen Esed rejimi güçlerinin, kuatma altnda tuttuu muhaliflerin denetimindeki dou Halepte ilerlemesi yavalad.

28 Kasmdan bu yana ellerindeki topraklarn en az yüzde 50sini kaybeden muhalifler, geriye kalan bölgeleri korumaya çalyor. Muhalifler, saatler süren çatmalardan sonra gece ilerlemeye çalan rejimi püskürttüünü açklad.

Muhalifler, Halepin zaa, Seyf-ud Devle, Cub el Halabi, Bustan el Kasr ve eyh Seid bölgelerinden saldran rejimin ilerleyemediini duyurdu.

Al Jazeera Halep muhabiri Edhem Ebul Husam, rejimin bir gün önce muhaliflerden ald Myassar semtinin neredeyse tamamn yeniden kaybettiini aktard.

zaa semtinden ilerlemeye çalan rejimi püskürttüklerini söyleyen bir muhalif kaynak, saldran unsurlarn çounlukla ranl olduklarn söyledi.

Muhalifler, çatmalarda onlarca Esed askeri ve rejimin saflarnda savaan ran yanls yabanc milisi öldürdüklerini, birçok askeri de esir aldklarn ifade etti.

Rusya müzakere yollarn kapatt

Suriyeli muhalifler, Türkiyenin arabuluculuunda Ankarada Rusyayla yürüttükleri görümelerin çöktüünü açklad.

Rusyann imknsz talepler öne sürdüünü belirten muhalifler, Moskovann sadece eski adyla Nusra Cephesi olan amn Fethi Cephesi mensuplarn deil, tüm silahl muhalif gruplarn Halepten çekilmesini istediini belirtti.

Muhalifler, ABDnin kendilerine kentten çekilme konusundaki görülerini soran bir mektuba cevap olarak Halepten çekilmeyeceklerini söylemiti.

Ana Sayfaya Git