Halep'te toplu mezar bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Halep'te militanlar tarafından işkence ve şiddete maruz kalan sivillerin gömülü olduğu toplu mezarlar bulunduğunu söyledi.

Haberler 27.12.2016 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konaenkov, Vahice ikenceye ve iddete maruz kalm onlarca Suriyelinin bulunduu toplu mezarlar ortaya çkarld. Baz cesetler parçalanm durumda ve sivillerin birçou balarndan vurularak öldürülmü. Görünen o ki, bu daha balangç dedi.

Tüm bulgularn teröristlerin iledii en ar sava suçlar olarak titizlikle kayt altna alndn ifade eden Rus yetkili, Sözde muhaliflerin Londra ve Paristeki Avrupal destekçilerinin, muhaliflerin gerçekte kimler olduunun farkna varmalar için kamuoyu bu bulgular hakknda azami surette bilgilendirilecek dedi.

MLTANLAR NEREDEYSE HER YERE MAYIN YERLETRM

Öte yandan Konaenkov, lml olarak adlandrlan militanlarn Halepin dousunda sokaklar, bina girileri, araçlar, motosikletler ve oyuncaklar da dahil neredeyse her yere mayn yerletirdiini kaydetti.

RUSYANIN NSAN OPERASYONU BATILI SYASETçLERN ANLATTII MTLER ORTADAN KALDIRACAK

Rusyann Suriyedeki Atekesi zleme Merkezinin yürüttüü, kapsam ve içerik bakmndan esiz nitelikteki insani operasyon, Batl siyasetçilerin yllardr uluslararas toplumu besledii birçok miti ortadan kaldracak diye devam eden Konaenkov, sözde muhalifler geriye kalan Halepte yaplan ilk gözlemlerde elde edilen sonuçlarn birçok kiiyi ok edeceini vurgulad.

7 DEVASA MÜHMMAT DEPOSU BULUNDU

Konaenkov, Halepte birkaç piyade taburunu silahlandrmaya yetecek miktarda silahn bulunduu 7 devasa mühimmat deposunun ortaya çkarld bilgisini de paylat. Rus yetkili, çok sayda belgenin de ele geçirildiini aktard.

Ana Sayfaya Git