Halep'teki rejim kuşatmasını kırma operasyonu

Suriye'nin Halep kent merkezindeki 300 bin kişiyi rejim kuşatmasından kurtarmaya çalışan muhaliflerin saldırıları sürüyor.

Haberler 30.10.2016 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli muhalif gruplar, Halep kent merkezinde 300 bin kiiyi kuatan Bear Esed güçlerinin cephe hatlarna saldrlarn sürdürüyor.

Muhalifler, ülkenin kuzeyindeki Halepte kent merkezinin dousunda devam eden rejim kuatmasn krmak için dün sabah saatlerinde büyük bir saldr balatmt.

Muhalifler, rejim hatlarna saldrlarn, kuatlan bölgenin içinden ve dndan aralksz sürdürüyor.

Dardaki muhalif güçler, kuatmann güneybatsnda bulunan Dahiyetul-Esed semtinin tümünü dün akam saatlerinde ele geçirdi. Bir sonraki hedefleri askeri akademi olan muhalifler, 3000 Konut Mahallesindeki Esed ordusu ve bata Hizbullah olmak üzere ran yanls dier ii milisleri vuruyor.

Dahiyetul-Esedi alarak 2 kilometre içeri giren muhaliflerin, rejim hattn krabilmek için 3 kilometre daha ilerleyebilmesi gerekiyor.

Kuatma içinde kalan gruplar ise dünden bu yana Cemiyetuz-Zehra semtinde younlaan rejimin askeri ve lojistik merkezlerini füzelerle hedef ald.

HALEP KUATMA ALTINDA

Muhalif gruplar operasyonu çok sayda grubu bünyesinde toplayan Halep Fetih Ordusu ad altnda gerçekletiriyor.

AA muhabirine açklama yapan Tecemmu Festakim grubunun askeri sözcüsü Ammar Sakkar, rejim mevzilerine yönelik iddetli füze saldrlarndan sonra karadan harekete geçeceklerini söyledi. Sakkar, dün hava artlar nedeniyle rejim ve Rusyann etkili hava saldrlar düzenleyemediini, detay vermeksizin, kendilerinin de sava uçaklarnn etkisini azaltmak için baz tedbirler aldn ifade etti.

am Cephesi siyasi ofis üyelerinden Bera E-ami de Dahiyetul-Esedle ilk rejim hattnn krlmasnn ardndan saldrlarn iddetini artracaklarn belirtti.

Sukur E-am sözcüsü Musa Elhac Musa, operasyon plann Halepte bugüne kadar düzenlenen operasyonlardan çkarlan dersler nda yaptklarn, rejimin gücünü ypratarak datmaya arlk vereceklerini kaydetti.

Halep kent merkezinin dousunda yaklak 300 bin kii yayor. Bölgenin Türkiye snrndaki dlib iliyle balantsn kuran Kastillo yolu 7 Temmuzda rejim kontrolüne girmiti. Muhalifler, 6 Austosta yeniden koridor açmay baarsa da rejim 4 Eylülde bölgeyi yeniden kuatmt. Kentin dousu, rejimin ve Rusyann youn hava saldrlaryla harabeye dönmü durumda. Savan bandan bu yana bir milyondan fazla kiinin göç ettii bölgede on binlerce kii de rejim ve destekçilerinin saldrlarnda can verdi. Rejim güçleri, halen Birlemi Milletlerin (BM) insani yardmlarna geçit vermiyor.

Ana Sayfaya Git