Halep'ten sonra Doğu Guta'nın sesini de çocuklar duyuruyor

Suriye'de Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da yaşayan Ela ve Nur kardeşler, Halep kuşatmasının sesi küçük Bana'dan esinlenerek, bölgedeki sefaleti Twitter'dan dünyaya aktarıyor

Haberler 15.12.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejiminin kuatmasndaki Dou Gutada yaayan Nur ve Ela kardeler, bölgedeki durumu sosyal paylam a Twitterdan dünyaya duyuruyor.

8 yandaki Ela ile 10 yandaki ablas Nur, Dou Gutal çocuklarn aclarn ve beklentilerini Noor and Alaa adl Twitter hesaplar üzerinden, ngilizce olarak dünyayla aktaryor.

Halepli Twitter fenomeni küçük Bana el-Abedden ilham alan kz kardeler, günlük hayatlarnda dier Dou Gutal çocuklar gibi yaadklarn hem yaz hem de görüntülerle paylayorlar.

Kz kardelere paylamlarnda, ngilizce öretmeni anneleri ems Hatip yardmc oluyor.

Kardeler, Dou Gutadaki ablukann sona erdirilmesi, açlk ve çocuk ölümlerinin önüne bir an önce geçilmesine yönelik mesajlar veriyorlar.

Dou Guta ile ilgili kullandklar etiketlerle (hashtag) çok sayda takipçiye ulaan kardelere, Amerika ve Avrupadaki kullanclar youn ilgi gösteriyor.

UMARIM DÜNYA DOU GUTA çOCUKLARININ SESN DUYAR

Nur ve Ela kardeler ile anneleri, Dou Gutadaki AA muhabirlerine hikayelerini anlatt.

Nur, Ben Dou Gutal çocuklarn durumlarn ele alyorum. çünkü onlarn yiyecek bir eyleri yok. çecek su ve ilaç bulamyorlar. ifadelerini kulland.

Rejimin sklatrd kuatmaya ilikin Nur, Birkaç çocuk burada açlktan öldü. Uçaklarn okullar hedef almas nedeniyle bir süredir okula gidemiyoruz. Umarm dünya sesimizi duyar. dedi.

Nur, Halepli Banadan ilham aldklarn vurgulayarak, Umarm dünya Banann sesini duyup Halepteki çocuklarn yaad ablukay kaldrtt gibi buradaki çocuklarn maruz kald ablukaya da son verdirirler. Umarm dünya Dou Guta çocuklarnn sesini duyar. deerlendirmesini yapt.

ELMA YEMEK STYORUM

8 yandaki Ela da ablukann kalkmasn ve güvenli ekilde okuluma gitmek istediine dikkati çekerek, Elma, muz ve lezzetli yemekler yemek istiyorum. dedi.

Banay çok sevdiini dile getiren Ela, nallah onlara uygulanan ablukann son bulmas gibi, bize de uygulanan abluka son bulur. Umarm Banann sesi gibi bizim sesimizde dünyaya ular. ifadelerini kulland.

KIZLARIMLA TWTTERDAN DOU GUTADAK NSAN DURUMU AKTARIYORUZ

Anne Hatip, her gün saldrlara maruz kaldklarna iaret ederek, Bölgede gda, su, elektrik hiçbir ey yok. çocuklarn ihtiyaç duyduu hiç gda ürünü bulunmuyor. Kzlarmla Twitterdan Dou Gutadaki insani durumu aktaryoruz. dedi.

ngilizce öretmenlii yapan Hatip, Dünyann (kzlarn) onlarn ve bütün Dou Gutadaki çocuklarn sesine kulak vermesini istiyorum. Onlarn korunmas ve yardm edilmesini istiyorum. çocuklar açlktan ölüyorlar. diye konutu.

amn dousundaki bölgede 400 bin sivil, 5 yldr askeri kuatma altnda yayor. Dou Gutaya bu yln nisan ayna kadar kaçak yollar, gizli tüneller ve tüccarlar araclyla kstl da olsa gda girii salanabiliyordu. Ancak söz konusu dönemden bu yana rejim ve destekçisi yabanc terörist gruplarn ablukay sklatrmasyla bölgeye gda maddesi ve ilaç sokmak imkansz hale geldi. Bu durum bölge halknn günlük yaamn daha da zora soktu.

Dou Guta, Astana anlamalar çerçevesinde gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti. Rejimin garantörü Rusya, 22 Temmuzda atekesin yürürlüe girdiini duyurmutu ancak buna ramen rejimin saldrlar aralksz sürüyor.

Ana Sayfaya Git